Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: REPARTIZĂRI pe POSTURI pentru profesori în ALBA. Concurenţă pentru catedrele de română şi engleză

Publicat

sedinta repartizare posturi scoli alba Peste 500 de candidaţi care doresc să ocupe unul dintre cele aproximativ 300 de posturi sau fracţiuni de norme care au mai rămas disponibile în învăţământ, în judeţul Alba, s-au înscris la şedinţa publică de repartizare de luni, de la sediul IŞJ Alba. Printre aceştia se numără candidaţi care vor să-şi completeze norma didactică, cei care vor să fie detaşaţi în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată, titularii care solicită încadrarea în regim de plată cu ora în alte unităţi de învăţământ decât cele unde aceştia au titulatura şi cadre didactice pensionate, care solicită încadrarea în regim de plată cu ora.

Concurenţa este mare pentru fiecare dintre disciplinele de bază scoase la concurs, însă cele mai căutate posturi sunt cele de limba şi literatura română, unde sunt înregistraţi 61 de candidaţi. La mare căutare sunt şi catedrele de limbi moderne: pentru limba şi literatura engleză au fost înregistrate 38 de cereri.

La polul opus, cu cele mai puţine cereri de repartizare, se află următoarele discipline: mecanică, agricultură-horticultură, alimentaţie publică, estetica şi îngrijirea corpului uman, medicină generală, biologie şi fizică.

Până la orele amiezii, s-a făcut repartiţia prin concurs pentru catedrele de matematică, educaţie muzicală şi informatică.

posturi vacante scoli septembrie 2014 alba Vezi Lista posturilor nerepartizate la 5 septembrie, pentru plata cu ora.

Printre candidaţii care au primit catedre se află şi câţiva nemulţumiţi. Unul dintre aceştia, care şi-a depus dosarul pentru disciplina educaţie muzicală, este nemulţumit de şcoala gimnazială la care a fost repartizat, declarând că-şi dorea „să primească post în mediul urban, nu la ţară.” Dar cu toate acestea, acesta a afirmat că va preda la şcoala la care a fost repartizat, urmând să se înscrie şi la anul la concurs.

Şedinţa publică continuă până luni seara, la ora 20.00, iar candidaţii aşteaptă cu emoţii şi cu nervii întinşi la maxim să afle dacă se numără printre cele cadrele didactice care în 15 septembrie îşi vor aştepta elevii la catedră.

Potrivit calendarului pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ, în perioada 9-10 septembrie se transmite la ISJ Alba situaţia atribuirii orelor vacante/rezervate în regim de plata cu ora personalului didactic angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată la nivelul unităţilor de învăţământ, prin decizie a directorilor unităţilor de învăţământ (dacă este cazul, se atribuie ore suplimentare suplinitorilor calificaţi repartizaţi în unitatea respectivă).

Pe 11 septembrie se afişează la IŞJ Alba şi se publică pe internet lista actualizată a posturilor didactice neocupate.

În 12 septembrie, are loc o nouă şedinţă publică de ocupare a posturilor didactice, în care se repartizează candidaţii care se încadrează în prevederile Art. 94, alin. (4) din Metodologie; candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5,00 şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza notelor de la concursul din iulie 2011, în ordinea descrescătoare a notelor.

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax