Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Reprezentanți ai Comisiei Europene, în vizită la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Elevii, informați despre concursul Lider European

Publicat

IMG_7348 Luni, 2 octombrie, elevii claselor de liceu de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia s-au întâlnit cu reprezentanți ai Comisiei Europene și cu reprezentanți ai Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru. Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” este unul dintre cele 10 licee selectate din toata țara, împreună cu Ministerul, pentru a beneficia de vizita reprezentanților Comisiei Europene.

Oaspeții au fost întâmpinați într-un mod tradițional, cu pâine și sare, de elevi care fac parte din Ansamblul de dansuri populare al colegiului și care doresc să păstreze și să promoveze datinile și obiceiurile românești. Vizitele oficiale, activitățile extrașcolare și extracurriculare, concursurile organizate sunt oportunități ideale, pe care acești elevi inimoși și talentați le valorifică din plin.

Întâlnirea a fost deschisă de reprezentanții Centrului Europe Direct – Regiunea Centru care au prezentat programele de care pot beneficia tinerii, activitățile locale și regionale în care elevii de liceu se pot implica și au subliniat că „e foarte important pentru voi să știți că aceste informații și altele primite pe parcursul școlii, contribuie la o bună educație, iar o bună educație contribuie la un viitor mai bun care vă ajută să aveți un nivel de trai așa cum îl visați. Așa că fiți atenți și căutați, participați și întrebați!”

Reprezentanții Comisiei Europene au prezentat într-un limbaj accesibil elevilor, captivant, interactiv, motivant valorile europene și au urmărit consolidarea spiritului Uniunii Europene. De asemenea, pe parcursul activității elevii și-au putut descoperi posibilele abilități de lider, capacitatea de a lucra în echipă precum și găsirea unor modalități de rezolvare a problemelor.

Elevii au fost informați despre concursul Lider European dezvoltat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, și care se desfășoară la nivel național. Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, în cadrul unei campanii educaționale ce abordeaza teme de interes cu privire la Uniunea Europeană.

Concursul Lider European are rolul de a dezvolta abilitățile elevilor de leadership și de a le pune în valoare în contextul unor activități legate de valorile și temele europene. La activitate au participat și profesori ai Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”: Gheorghe Sas, Luciana Corb, Alina Alexandru, Carmen Manicu, Aurica Popa și Camelia Henegariu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax