Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Rezultate remarcabile pentru elevi din Alba, la Concursul Internațional ”Ion Barbu-Dan Barbilian” din Călărași


Publicat

colaj premii

În perioada 26-28 octombrie 2018, s-a desfășurat la Călărași cea de-a XXIII-a ediție a Concursului  Internațional „Ion Barbu-Dan Barbilian”. Patru elevi din județul Alba care au participat la concurs au obținut rezultate excelente, ba mai mult doi elevi de la Colegiul Militar, au obținut premiul I și medalia de aur Dobre Ruxandra, și Rodilă Andrei, premiul III și medalia de bronz. Evenimentul reunește, anual, pe cei mai buni elevi la matematică şi literatură din ţară şi din străinătate, componenți ai loturilor olimpice, precum şi personalităţi din domeniul științific și cultural.

concurs international calarasi

Elevi din județul Alba, au participat în perioada 26-28 octombrie la Călărași la Concursul Internațional „Ion Barbu-Dan Barbilian”, ediția cu numărul XXIII.

Concursul s-a adresat elevilor de clasele a XI și a XII a care au avut de interpretat un text la prima vedere din creația poetică a lui Ion Barbu.

Elevii din clasele mai mici au avut de realizat un eseu pe o temă dată pornind de la o creație a poetului Barbu.

În urma jurizării  patru elevi din Alba au reușit să obțină rezultate excelente:

concurs international calarasi

Corbean Tudor din clasa a VII-a,  Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, pregătit de Istrate Diana a obținut o mențiune.

Tunsoiu Antonia din clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, pregătită de  Negrea Petru a obținut și ea o mențiune.

Rodilă Andrei Ioan din clasa a XII -a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba pregătit de Iulia Mircea Cosmina a obținut locul trei și medalia de bronz.

Dobre Ruxandra din clasa a XI -a a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pregătită de Mircea Cosmina a obținut premiul I și medalia de aur.

concurs international calarasi

”Colegiul nostru a fost reprezentat la această competiție de elevul sergent Rodilă Andrei și eleva caporal Dobre Ruxandra; seriozitatea, talentul artistic, capacitatea analitică pe care le-au manifestat în rezolvarea subiectelor propuse precum și îndrumarea consecventă din partea d-nei prof. dr Cosmina Mircea le-au adus rezultate deosebite: Dobre Ruxandra, premiul I și medalia de aur, iar Rodilă Andrei, premiul III și medalia de bronz.

Andrei nu este la prima etapă a acestei competiții; dacă anul școlar trecut a obținut premiu special, în acest an școlar, reușește să urce pe podium, dovedind încă o dată că maturitatea simțirii și complexitatea gândirii pot atinge cote nebănuite dacă sunt completate de seriozitate în pregătire și dăruire în tot ceea ce întreprinde. Așadar, Andrei este un exemplu de ambiție în autodepășire; numeroasele premii obținute în domeniul literar și lingvistic ( premiul I la etapele județene și dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de Lingvistică, premiul I la etapele județene, dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de limba și literatura română și un Premiu special, performanțe la concursurile de creație artistică) ne îndreptățesc să ne mândrim că este elevul colegiului nostru.

Ruxandra este la prima calificare la acest concurs, dar la fel de sârguincioasă; obține premiul II la etapele județene ale Olimpiadei de limba și literatura română, distincții la festivalurile de critică și interpretare și reușește să convingă, prin tot ceea ce realizează, că i se potrivește această identificare perpetuă cu materialul artistic.
Cei doi elevi compun o echipă de poveste, din care au făcut parte și absolvenții Cosmin Crețu, Argatu Ioana, Maria Câmpean, toți fiind ghidați de o pasiune comună: literatura și resursele ei nebănuite, actul ludic sau alchimic de cucerire a acestui domeniu măreț ca și viața.” au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” într-o postare pe Facebook.

Foto: Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate