Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Rezultate remarcabile pentru elevi din Alba, la Concursul Internațional ”Ion Barbu-Dan Barbilian” din Călărași

Publicat

colaj premii

În perioada 26-28 octombrie 2018, s-a desfășurat la Călărași cea de-a XXIII-a ediție a Concursului  Internațional „Ion Barbu-Dan Barbilian”. Patru elevi din județul Alba care au participat la concurs au obținut rezultate excelente, ba mai mult doi elevi de la Colegiul Militar, au obținut premiul I și medalia de aur Dobre Ruxandra, și Rodilă Andrei, premiul III și medalia de bronz. Evenimentul reunește, anual, pe cei mai buni elevi la matematică şi literatură din ţară şi din străinătate, componenți ai loturilor olimpice, precum şi personalităţi din domeniul științific și cultural.

concurs international calarasi

Elevi din județul Alba, au participat în perioada 26-28 octombrie la Călărași la Concursul Internațional „Ion Barbu-Dan Barbilian”, ediția cu numărul XXIII.

Concursul s-a adresat elevilor de clasele a XI și a XII a care au avut de interpretat un text la prima vedere din creația poetică a lui Ion Barbu.

Elevii din clasele mai mici au avut de realizat un eseu pe o temă dată pornind de la o creație a poetului Barbu.

În urma jurizării  patru elevi din Alba au reușit să obțină rezultate excelente:

concurs international calarasi

Corbean Tudor din clasa a VII-a,  Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, pregătit de Istrate Diana a obținut o mențiune.

Tunsoiu Antonia din clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, pregătită de  Negrea Petru a obținut și ea o mențiune.

Rodilă Andrei Ioan din clasa a XII -a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba pregătit de Iulia Mircea Cosmina a obținut locul trei și medalia de bronz.

Dobre Ruxandra din clasa a XI -a a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pregătită de Mircea Cosmina a obținut premiul I și medalia de aur.

concurs international calarasi

”Colegiul nostru a fost reprezentat la această competiție de elevul sergent Rodilă Andrei și eleva caporal Dobre Ruxandra; seriozitatea, talentul artistic, capacitatea analitică pe care le-au manifestat în rezolvarea subiectelor propuse precum și îndrumarea consecventă din partea d-nei prof. dr Cosmina Mircea le-au adus rezultate deosebite: Dobre Ruxandra, premiul I și medalia de aur, iar Rodilă Andrei, premiul III și medalia de bronz.

Andrei nu este la prima etapă a acestei competiții; dacă anul școlar trecut a obținut premiu special, în acest an școlar, reușește să urce pe podium, dovedind încă o dată că maturitatea simțirii și complexitatea gândirii pot atinge cote nebănuite dacă sunt completate de seriozitate în pregătire și dăruire în tot ceea ce întreprinde. Așadar, Andrei este un exemplu de ambiție în autodepășire; numeroasele premii obținute în domeniul literar și lingvistic ( premiul I la etapele județene și dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de Lingvistică, premiul I la etapele județene, dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de limba și literatura română și un Premiu special, performanțe la concursurile de creație artistică) ne îndreptățesc să ne mândrim că este elevul colegiului nostru.

Ruxandra este la prima calificare la acest concurs, dar la fel de sârguincioasă; obține premiul II la etapele județene ale Olimpiadei de limba și literatura română, distincții la festivalurile de critică și interpretare și reușește să convingă, prin tot ceea ce realizează, că i se potrivește această identificare perpetuă cu materialul artistic.
Cei doi elevi compun o echipă de poveste, din care au făcut parte și absolvenții Cosmin Crețu, Argatu Ioana, Maria Câmpean, toți fiind ghidați de o pasiune comună: literatura și resursele ei nebănuite, actul ludic sau alchimic de cucerire a acestui domeniu măreț ca și viața.” au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” într-o postare pe Facebook.

Foto: Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax