Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: România, încinsă de un val de căldură la final de august. Ce temperaturi s-au resimțit în județul Alba și în țară

Publicat

Temperaturi foarte mari față de cele normale în acestă perioadă, au fost resimțite în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie și Hidrologie a publicat joi harta încinsă a României, care arată ce temperaturi s-au resimțit în județele țării. A fost cald în sud, dar și în Transilvania. În Alba, au existat zone în care locuitorii au resimțit temperaturi de 38 de grade Celsius. 

Sudul țării a fost roșu de caniculă, dar și mai multe părți din Transilvania și Dobrogea. 40 de grade Celsius erau la ora 14,00 la Turnu Măgurele și Filaret și 39 de grade în toată Câmpia Română, până la Carpați, unde temperatrile au ”coborât” la 35-36 de grade.

Valori de 36, 37 și 38 de grade au fost maximele resimțite în județul Alba, cel mai mare val de căldură sosind dinspre județul Hunedoara.

Temperaturile normale ale perioadei sunt cu până la 8 grade mai scăzute față de cele înregistrate astăzi.

Meteorologii avertizează că după aceste călduri sunt posibile furtuni puternice. De altfel, un cod portocaliu de vreme rea a fost emis joi pentru Munții Apuseni, prelungit ulterior până la ora 16,30.

Sursă foto: ANMH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax