Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Rotary Club Alba Iulia, în sprijinul tinerilor. Bal şi strângere de fonduri pentru laboratoarele de robotică

Publicat

rotary alba iulia

Rotary Club Alba Iulia sprijină performanţa tinerilor. A organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, un bal caritabil care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea și încurajarea performanței în domeniul roboticii și al informaticii. 

Evenimentul s-a desfăşurat în 18 mai, la Domeniile Mar’tinutzi. Rotary Club Alba Iulia a iniţiat strângerea de fonduri pentru dotarea laboratoarelor de robotică din Alba Iulia, din cadrul Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazu”, Universității „1 Decembrie 1918” și cel destinat echipei de robotică XEO de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”.

La balul de caritate au fost prezenţi şi elevii din echipa XEO de la Colegiul HCC, semifinalişti la Campionatul Mondial de Robotică din SUA 2018. Au fost însoţiţi de profesorul Sebastian Onac. Tinerii au fost premiaţi de organizatori.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: XEO HCC Alba Iulia se întoarce cu un loc în semifinala Campionatului Mondial de Robotică din SUA

Seara a fost marcată de o licitație şi o tombolă destinate colectării de fonduri.

Atmosfera şi buna dispozitie la bal au fost întreţinute de formația Hayex din Cluj Napoca împreună cu DJ Sega. Surprizele serii au fost miniconcertul susținut de Paul Soos (nai), Sara Bumbu (voce) şi Astrid Elisa Sbuciumelea (pian), de la „Rotakids” Alba, Alex Sandulache (câștigător al unei tabere muzicale în California, SUA) şi Paula Porras Sàmano (elevă din Mexic, venită în schimb de experienţă în România; la vioară), coordonați de profesorul Sergiu Sandulache.

„Anul rotarian 2017 -2018 intitulat Making a difference a fost marcat de o serie de evenimente destinate comunității, realizate de Districtul 2241, dintre care amintim: Rotary plantează –  în comuna Ciugud au fost plantați 5000 de arbuști şi Promenada Inimilor„, a spus Ilie Sbuciumelea, preşedintele Clubului.

În aceeaşi perioadă, au fost organizate şi acţiuni locale: „Concertul de colinzi” de la Alba Mall, destinat colectării de fonduri pentru laboratoarele de robotică, strângere de fonduri pentru dotarea secției de pediatrie a Spitalului Județean, ajutorul acordat olimpicilor de la Liceul de Arte „Regina Maria”, manifestări și simpozioane la sala ,,Principia” destinate marcării Centenarului, organizate împreună cu Rotary Club Civitas Solis şi Lions Club Alba.

Nu în ultimul rând, au fost făcute demersuri pentru cartarea clubului „Rotakids Alba” (copii de 6-14 ani). Devine astfel clubul cu numărul 6, alături de „Interact” şi „Rotaract”. Prin aportul celor mai tineri reprezentanţi, se asigură continuitatea în timp a cluburilor, a mai precizat Ilie Sbuciumelea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax