Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Rotary, mereu în serviciul educației. Un grup de elevi din Alba Iulia, o zi plină de activități, la Cluj-Napoca

Publicat

Pentru că se apropie Ziua internațională a copilului, și pentru că așa ne-am obișnuit ca Rotary Club Alba Iulia să sprijine necondiționat educația, marți, 28 mai, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale din Bărăbanț și ai Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia au petrecut o zi de neuitat, plină de activități culturale și recreative.

„Copiii au vizionat spectacolul <Punguța cu doi bani> susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat <Transilvania>, dirijoare şi moderatoare Dalma Toadere, găzduit de Casa Universitarilor, Cluj-Napoca, apoi au vizitat Teatrul Național „Lucian Blaga” și Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ziua s-a încheiat într-un mod extrem de agreabil, și anume, printr-un ultim popas la Cofetăria <Georgia> din Aiud. Copiii s-au simțit minunat și au fost încântați de activitățile variate și interesante. Spectacolul de operă a fost o experiență fascinantă pentru ei, deschizându-le orizonturile culturale. Vizitele la teatru și la muzeu le-au oferit ocazia să învețe lucruri noi într-un mod interactiv și captivant. Momentul dulce de la cofetărie a adus zâmbete pe fețele lor și a fost o modalitate perfectă de a încheia ziua încărcată de evenimente și emoții.

Ne bucurăm sincer de încă o reușită a clubului nostru. Susținerea educației prin acțiuni extracurriculare este esențială pentru dezvoltarea holistică a copiilor. Astfel de activități le oferă oportunități de a învăța în contexte diverse, de a-și dezvolta abilitățile sociale, de a-și descoperi pasiunile și de a-și forma caractere puternice. Societatea civilă și acțiunile caritabile joacă un rol crucial în acest sens, contribuind la crearea unui mediu educațional bogat și variat.

Copiii care se simt valorizați în copilărie vor crește pentru a returna acest tip de sentiment atunci când vor fi adulți. Ei vor deveni cetățeni responsabili și implicați, cu un simț profund al responsabilității și al compasiunii. Aceste experiențe formative îi ajută să înțeleagă importanța contribuției individuale la bunăstarea comunității și îi motivează să continue tradiția sprijinirii generațiilor viitoare.

Mulțumiri speciale se cuvin aduse doamnei Silvia Sbârciu, directoarea Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, și totodată Președinte al Rotary Club Cluj-Napoca VISIO în mandatul 2024-2025, cea care ne-a facilitat această experiență memorabilă, și anume vizionarea spectacolului <Punguța cu doi bani> și vizita la Teatrul Național <Lucian Blaga>. Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor celor care au contribuit la reușita acestei zile, ajutându-ne pe noi, adulții, încă o dată, să ne simțim mândri, sufletește împliniți și mulțumiți, dar mai ales utili, contribuind astfel la educația și prosperitatea tinerelor generații”, au transmis reprezentanții Rotary Club Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax