Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ROWMANIA 2015 la Alba Iulia. Echipa ISU a câştigat competiţia de vâslit pe râul Mureş şi merge în finala de la Tulcea

Publicat

rowmania alba iulia_26 iulie 2015_10 Echipa ISU Alba va reprezenta „Rowmaniacii” din Alba la finala națională Descoperă Rowmania, care va avea loc pe 30 august, la Tulcea. Aceştia au câştigat competiţia de vâslit pe râul Mureş în canotci 10+1, ediţia din acest an de la Alba Iulia. Duminică s-au desfăşurat etapele semifinale şi finala.

Tot duminică, în cadrul evenimentului „Descoperă Rowmania”, a treia ediţie derulată la Alba Iulia şi iniţiată de multiplul campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, a avut loc şi concursul de Fun Rowing, pe probe, iar, după festivitatea de premiere, cei prezenţi au putut vedea o demonstraţie de gătit la ceaun făcută de către daci și romani şi participa la degustare.

A fost a doua zi de competiţie şi festival la pe râul Mureş, la Alba Iulia. Cele 9 echipe calificate în semifinală şi-au mai pus forţele la încercare şi au concurat pentru titlul de cei mai buni vâslaşi de Alba.

Vezi şi UPDATE FOTO: ROWMANIA 2015 la Alba Iulia. 15 echipe şi-au pus îndemânarea la încercare, la concurs de vâslit pe râul Mureş

rowmania alba iulia_26 iulie 2015_6 Semi-finalistele competiţiei de la Alba Iulia au fost echipele Piraţii din Oarda (cel mai bun timp, 32,60 secunde), Ancău Company, STP, Krysopolis, Partoş, Bombardierii Acvatici, ISU Alba, Luduş Apulensis, Cercetaşi Aiud.

Au mai fost înscrise în concurs echipajele Nautilus, Unlimited Adventure, Campo Travi, Mol Romania, Albaiulienii, Albatros.

Duminică a urmat o nouă selecţie prin concurs, echipele intrând câte trei pe culoarele delimitate cu balize pe râul Mureş.

Dacă anul trecut, titlul le-a revenit „Piraţilor din Oarda”, anul acesta este rândul celor de la ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă) Alba să meargă mai departe în finala naţională. Aceştia au câştigat, de altfel, şi prima ediţie a concursului din Alba Iulia, de acum doi ani.

În finală au mai intrat echipele Bombardierii Acvatici (locul 3) şi Piraţii din Oarda (locul 2).

După „încrâncenarea” din competiţia de canotcă 10+1, a venit rândul celei „distractive”. A fost şi concurs cu probe de Fun Rowing. Adică două echipe au intrat în aceeaşi barcă şi au vâslit fiecare în direcţie opusă. Cei cu „forţa mai mare” au câştigat. Au fost 16 echipe înscrise la această secţiune. Au câştigat cei din echipajul „Cinci degeaba”.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Alba Iulia.

sursa foto: pagina de Facebook a evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax