Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Runda a 5-a a Openului Internaţional al României la şah. Zi excelentă pentru juniorii albaiulieni

Publicat

Desfăşurată joi după-amiază la Alba Iulia, runda a 5-a a Openului Internaţional al României la şah a debutat ca de obicei cu o mini-festivitate de deschidere. Deşi aflaţi la prima interpretare cu public, cei mai mici copii care studiază canto sub îndrumarea prof. Marinela Popa în cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena s-au descurcat foarte bine, fiind aplaudaţi la scenă deschisă de participanţii la turneul de şah şi spectatorii prezenţi. Mutarea de deschidere a rundei în partida derby Nevednichy – Fedorov a fost facută de Dorothea Moldovan, o fetiţă albaiuliană în vârstă de 6 ani, care studiază şahul cu foarte multă seriozitate.

A fost o rundă aproape perfectă pentru cei trei juniori albaiulieni, elevi ai Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan”, care reprezintă judeţul nostru la acest puternic turneu internaţional. Multiplul campion de juniori Mihnea Costachi (17 ani) a jucat excelent şi a obţinut o victorie clară cu piesele albe împotriva maestrului internaţional Lev Yankelevich (Germania), unul dintre favoriţii turneului. O victorie fără emoţii a obţinut şi George Ileană (16 ani), care a învins-o pe Paula Gîtu, campioana Moldovei de junioare şi vicecampioană mondială de junioare în proba de blitz. Foarte aproape de victorie a fost şi Iustin Ciorgovean (16 ani), care deşi a controlat clar jocul, nu a reuşit să depăşească rezistenţa campionului naţional de juniori sub 16 ani, George Stoleriu, trebuind să se mulţumească la final cu un rezultat de egalitate.

Ȋn derbiul rundei, marii maeştri internaţionali Vladislav Nevednichy (România) si Alexei Fedorov (Belarus) au terminat la egalitate, rezultat de care a profitat marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, învingător în meciul contra lui Marius Manolache, care a reuşit să se apropie de liderul turneului.

După disputarea a 5 runde, în clasament conduce MMI Vladislav Nevednichy (România) cu 4,5 puncte, urmat de Andrei Istrăţescu (România) cu 4 puncte, Vasile Sănduleac (Moldova), Alexei Fedorov (Belarus), David Gavrilescu şi Mihnea Costachi (ambii din România) cu 3,5 puncte. Juniorii albaiulieni George Ileană şi Iustin Ciorgovean au acumulate câte 2,5 puncte.

Ȋn runda a 6-a, programată vineri de la orele 9 la Hotel Transilvania, cele mai importante meciuri sunt: Istrăţescu – Nevednichy, Fedorov – Gavrilescu, Sănduleac – Costachi, Manolache – Shshkin, Ognean – Ileană şi Yankelevich – Ciorgovean. Meciurile pot fi urmărite şi live pe site-ul indian live.followchess.com

Ȋn Openul Judeţului Alba, turneu care se desfăşoară în paralel cu openul internaţional, după primele 4 runde conduce Ovidiu Crăciun (Cugir) cu 4 puncte, urmat de juniorul Radu Ţâmpea (11 ani, Alba Iulia), veteranul Ioan Zaharie (82 ani, Cugir) şi Sandu Sicra (Alba Iulia), toţi cu 3 puncte. Meciurile principale ale rundei a 5-a sunt Zaharie – Crăciun şi Sicra – Ţâmpea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax