Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – Liber la „verde” la Alba Mall: A început Târgul Grădinarului, ediţia a VII-a. Aproximativ 50 de producători din Alba şi preţuri de la 1,5 lei

Publicat

targul gradinarului, alba mall Vineri s-a dat startul celei de-a VII-a ediţii a Târgului Grădinarului de la Alba Mall, unde sunt prezenţi aproximativ 50 de producători din judeţul Alba.

Timp de trei zile, între orele 10.00 – 19.00 albaiulienii şi nu numai au ocazia să se aprovizioneze cu seminţe, pomi fructiferi, butaşi şi bulbi, flori în ghiveci, pomi ornamentali, dar şi ornamente pascale.

Preţurile încep de la 1,5 lei şi pot ajunge până la 4.196 de lei, în funcţie de ce doreşte fiecare pentru grădina şi curtea lui.

Cei interesați vor putea găsi la târg noutăţi din domeniul uneltelor şi echipamentelor pentru întreţinerea grădinilor şi a spaţiilor verzi, sisteme profesionale de irigat, produse fitosanitare, mobilier şi accesorii pentru grădini.

Pentru al şaptelea an, albaiulienii se pot aproviziona de la producătorii din judeţ cu cele necesare pentru grădini şi curţi, de la seminţe şi bulbi de flori, până la pomi ornamentali şi unelte pentru întreţinerea spaţiilor verzi, oferta este una variată.

Târgul de „verde”, cum l-a numit primarul Mircea Hava este evenimentul de promovare a producătorilor locali şi dedicat tuturor iubitorilor grădinăritului, profesionişti sau amatori, însă acesta se adresează deopotrivă producătorilor şi distribuitorilor de produse pentru amenajarea şi întreținerea grădinilor sau parcurilor, precum şi publicului larg.

IMG_5695 La deschiderea ediţiei cu numărul VII a Târgului Grădinarului de la Alba Mall au participat primarul Mircea Hava, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedinţii CJ Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, administratorul judeţului Alba, Sorin Bumb, deputatul PNL Alba, Dan Simedru, primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, dar şi alţi politicieni din judeţ.

„Prima zi de primăvară adevărată. Este momentul în care cei care vin şi ne înfrumuseţează grădinile oferă ce e mai frumos. Sunt convins că vor avea cumpărători. Iar partenerii noştri vor reuşi să convingă că acest domeniu de activitate este aduce venituri. Le doresc succes tuturor celor care se ocupă de acest domeniu”, a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

„Eu mă bucur că în fiecare an se face la Alba Iulia târgul de verde. Pentru că este un lucru care mă preocupă şi ne preocupă. Normal că încă n- am ajuns acolo unde am vrea să fim, pentru că încă nu ştim multe lucruri.

Datorită acestor oameni care expun aici, altor oameni care au făcut din treaba asta o meserie am început să învăţăm multe lucruri. Sunt sigur că în scurt timp o să vedeţi în oraşul nostru modificări în ceea ce priveşte verdele. Îi felicit pe cei care vin aici pentru a ne bucura cu verdele. Sunt sigur că ne vom vedea la anul şi peste câţiva ani, dar tot mai bine şi tot mai frumos”, a spus primarul Mircea Hava în deschiderea evenimentului.

spirala, targul gradinarului Nici în acest an nu au lipsit atracţiile la Târgului Grădinarului. Unul dintre exponatele care pot înfrumuseţa fără doar şi poate curtea oricui este un pom în ghivechi în forma unei spirale.

Se numeşte Cupressocypartis Luy Landii (foto), pe scurt este un pom ornamental care atinge aproximativ 4 metri şi costă 4.196 de lei.

Şi în acest an a fost adus faimosul lămâi, care reuşete performanţa de a face lămâi care ajung să cântărească şi 900 de grame. Este un soi din Ungaria, care a avut nevoie de ani buni, până când o lămâie să cântărească o jumătate de kilogram.

Magnolia Heaven atinge şi ea 7 m, şi este un pom pe care îl puteţi planta în grădina sau curtea dumneavoastră. Preţul unui astfel de pom ornamental ajunge până la 1.817 lei.

 

 

 

IMG_5773 O altă atracţie a târgului este Platanus Acerifolia Tetto (foto). Tot un pom ornamental care se transformă într-o „filigorie” naturală. Astfel că patru pomi plantaţi din 4 în 4 m vor, crengile se unesc şi vor umbri locul unde au fost amplasaţi. Astfel pe timpul verii vă puteţi aşeza o masă şi o bancă într -o filigorie amenajată chiat de dumneavoastră. Pentru un astfel de pom trebuie să scoateţi din buzunar 1.882 de lei.

De la panseluţe, muşcate în ghiveci, garofiţe şi până la bulbi de begonii sau tuberoze, preţurile pornesc de la 1,5 lei şi ajung până la 5 lei. Dacă vă gândiţi să vă îmbogăţiţi grădina cu pomi fructiferi, la târg puteţi găsi mai multe soiuri de meri, pruni, caişi, cireşi, peri, cu preţuri între 10 şi 12 lei.

De asemenea, pentru că mai avem puţin până la Paşti, producătorii au expuse la standuri şi aranjamente pascale, respectiv iepuraşi ornamentali, ouă roşii din lemn, dar şi aranjamente pentru masa de Paşti.

Pe lângă binecunoscutul ”Doctorul Plantelor” care poate fi consultat de doritori cu privire la bolile plantelor, numeroase demonstraţii susţinute de specialişti vin în sprijinul pasionaţilor de grădinărit care pot afla răspunsul la întrebări legate de tunderea pomilor ornamentali, de plantarea şi tăierea pomilor fructiferi, de amenajarea rondourilor de flori şi de sisteme de irigaţie profesională.

Două ateliere de creaţie oferă posibilitatea adulţilor şi copiilor, în fiecare zi, să exploreze lumea colorată şi parfumată a plantelor, să dea frâu liber imaginaţiei şi să creeze adevărate opere de artă. Publicul este de asemenea invitat la două spectacole de dans care sunt cuprinse în programul târgului, susţinute de copii talentaţi, participanţi la numeroase competiţii de profil din ţară, de la Şcoala de dans Chirilă şi de la Asociaţia Clubul Sportiv Life is dance din Alba Iulia. Şi, nu în ultimul rând, organizatorii şi partenerii pregătesc, în ultima zi de târg tuturor vizitatorilor şi cumpărătorilor de la târg, Tombola Grădinarului.

Vineri între orele 16.00 – 18.00 puteţi participa la un atelier de creaţie Flori de hârtie, iar până la ora 19.00 să vă faceţi cumpărăturile de la producătorii care şi-au amenajat standurile în parcarea Alba Mall, dar şi în incinta centrului comercial.

PROGRAMUL de SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ:

Sâmbătă, 21 martie

11.00 – 14.00 Doctorul Plantelor

11.00 Spectacol de dans sportiv

13.00 Amenajarea unui rondou de flori – demonstraţie

13.30 Sisteme de irigaţie profesională – demonstraţie

14.00 Tunderea pomilor ornamentali – demonstraţie

14.30 Plantarea unui pom – demonstraţie

14.00 – 16.00 Culorile primăverii – atelier de pictură şi desen

16.00 – 18.00 Flori de hârtie – atelier de creaţie

Duminică, 22 martie

11.00 – 14.00 Doctorul Plantelor

12.00 Spectacol de dans modern

13.00 Amenajarea unui rondou de flori – demonstraţie

13.30 Sisteme de irigaţie profesională – demonstraţie

14.00 Tunderea pomilor ornamentali – demonstraţie

13.00 – 15.00 Culorile primăverii – atelier de pictură şi desen

15.00 – 17.00 Flori de hârtie – atelier de creaţie

17.00 Tombola Grădinarului

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax