Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: S-a deschis punctul de informare și asistență de pe autostrada A1, la Pianu. Cum sunt ajutați refugiații ucraineni

Publicat

A fost deschis punctul de informare și asistență pentru refugiații ucraineni, de pe autostrada A1, km 316 – dreapta, zona Pianu. Autoritățile au prezentat cum va funcționa acesta.

Punctul de informare are ca scop consilierea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și tranzitează județul Alba, pe cale rutieră.

Personalul care asigură funcționarea 24 ore din 24 ore este nominalizat din cadrul structurilor IPJ Alba, IJJ Alba și ISU Alba.

Crucea Roșie Română – Filiala Alba asigură prezență zilnică cu voluntari și personal medical și pune la dispoziție apă, produse alimentare, cartele telefonice, ceai și cafea precum și asistență medicală, în funcție de necesitățile identificate.

Cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, la punctul de informare vor fi prezenți, zilnic și voluntari de origine ucraineană, care sunt cazați în municipiul Sebeș.

Totodată, la acest punct de informare și ajutorare vor contribui cu voluntari și produse alimentare și alte ONG-uri și asociații.

Pentru funcționarea acestui punct de informare și asistență s-au implicat: Instituția Prefectului Județul Alba, Consiliul Județean Alba, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, Serviciul pentru Imigrări al Județului Alba, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Alba, Direcția de Sănătate Publică Alba, Crucea Roșie Filiala Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Comunei Pianu, Lions Club Alba Iulia.

La nivelul CJCCI Alba funcționează Compartimentul Refugiați 24 de ore din 24, disponibil la numărul de telefon 0737.373.870, care stă la dispoziția cetățenilor, instituțiilor, firmelor și organizațiilor nonguvernamentale, cu informații referitoare la înscrierea în platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Vezi și CJSU Alba: Locațiile de cazare din județ pentru refugiați ucraineni, puse la dispoziție de către primării sau firme

Cum va funcționa punctul de informare de pe A1

Punctul de informare județean deservește cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, prin informații furnizate în limba engleză și distribuirea de broșuri în limba engleză sau ucraineană.

Punctul de informare asigură acces la:

  • platforme prin accesarea https://unacoperis.ro și https://sprijindeurgenta.ro
  • informații de la CJCCI Alba, prin SNAU 112 sau 0737373870
  • apelarea 119 numărului unic de telefon la nivel național cazurile de abuz împotriva copiilor
  • informații privind dreptul la muncă din Broşura privind “Servicii gratuite oferite cetăţenilor ucraineni pentru integrarea pe piaţa muncii din România
  • informații cu privire la pașii care trebuie parcurși pentru solicitarea și obținerea de azil în România
  •  informații privind accesul la servicii medicale
  • informații privind școlarizarea copiilor

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax