Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: S-a deschis Târgul ALEA 2014 la Alba Iulia. Monopost Formula Student, biciclete electrice, instalații eoliene şi panouri solare

Publicat

DSC_0001 Albaiulienii pot vizita de joi Târgul de echipamente și soluții complete – ALEA 2014. La cea de-a șaptea ediție evenimentului de la Alba Mall, pe lângă expoziția de echipamente, este prezetat şi un monopost Formula Student, creat de studenții de la Universitatea Transilvania Brașov, cu care au participat la Silverstone (Anglia). În programul târgului mai sunt cuprinse Salonul ”Eco Inventica” și ecospectacolul grădinițelor. Pentru vizitatori, este pregătită şi o tombolă la care premiul cel mare va fi un echipament complex. La inaugurarea târgului au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ, Florin Roman și alți reprezentanți ai administrației locale.

La ediţia din acest an sunt expuse biciclete electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile.

Cât despre Formula Student, monopostul BS14, ”proiectul a fost un concept nou, relativ nou, de câțiva ani. După competiția Formula 1 s-a făcut o competiție pentru studenți, cu un regulament extras oarecum din Formula 1 și implementat în mașinile făcute de studenți. Mașina e făcută după un anumit regulament, sunt anumiți parametri pe care noi trebuie să-i îndeplinim, mașina este verificată în timpul competiției, înainte și trebuie să îndeplinim anumite condiții.

DSC_0002 Pe la începutul lunii octombrie, strângem un număr de studenți, cum venim toți din vacanță de acasă și dezvoltăm un nou concept bineînțeles, pe baza celui vechi, îmbunătățim și așa mai departe. Durează opt luni să dezvoltăm o astfel de mașină, la început proiectul îl facem în cadru, după aceea executăm piesele, le adunăm laolaltă, o testăm și ulterior mergem în competiție cu ea”, a spus reprezentatul echipei studențiilor de la Universitatea Brașov.

Aceștia au construit până acum cinci mașini, BS14 fiind a șasea, iar de curând au început să dezvolte anumiți parametri și din cea de-a șaptea mașină, BS15. Mașina funcționează pe ”benzină superioară”, potrivit iniţiatorilor.

Cu fiecare dintre mașini, studenții au participat la câte o competiție, unde au fost clasați în topul celor mai rentabile monoposturi: ”am participat cu ea, luând-o cronologic la competiția din Anglia, pe circuitul de la Silverstone și după aceea în Spania.

Competiția este pe concurs viteză, avem și probe statice, probe dinamice, ei ne-o verifică, avem un cost, să vedem cât de mult costă mașina, în caz că vrem să o vindem, avem probă de design (de ce am făcut conceptul acela de piesă?, de ce am implementat-o? Și de ce am crezut că e cea mai bună?), avem test de frânare, autocros unde trebuie să facem un tur de circuit și proba finală unde trebuie făcuți 22 de km, să ne ajungă un plin și așa mai departe”, a adăugat reprezentantul echipei studențiilor.

Prezent la deschiderea târgului ALEA, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel a spus că: „este un succes pentru că am reușit de 6 ani să ținem treaz interesul populației pentru acest gen de energie, energie alternativă. Suntem un județ cu potențial, Consiliul Județean de 10 ani a abordat acest domeniu și dorim să facem cunoscut populației că există soluții pentru a economisi energia, există soluții pentru a reuși ca la sume mici să își încălzească clădirile. Tot ce apare nou este interesant și aste dovedește că lumea gândește și e bine”.

Târgul este deschis joi până la ora 20.00, iar vineri, 19 septembrie, la ora 11.30 va avea loc ecospectacolul grădinițelor. Peste 100 de copii din grădinițele din Alba Iulia vor susține o eco-serbare, iar participanții vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii.

Târgul este organizat de ALEA Alba, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, ADR Centru, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Alba Mall.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax