Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: S-a inaugurat oficial cinematograful din Alba Mall. Programul filmelor care vor rula de sâmbătă

Publicat

YouTube video

De sâmbătă, începând cu ora 11.30 publicul albaiulian este aşteptat la film. Cineplexul din Alba Mall a fost inaugurat oficial, vineri. La intrare în publicul este aşteptat într-un studio de cinema, pentru că aceasta este tema cafenelei care îi întâmpină pe albaiulieni şi nu numai. Din acest weekend, 220 de locuri aşteaptă să fie ocupate de albaiulienii care vor să vizioneze cele mai noi blockbuster-uri.

În prezența primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a viceprimarului Paul Voicu, administratorului Alba Mall, Voicu Vușcan, reprezentanților Colours Cinema, Adrian Cojocaru și Alexandru Melinte, oameni politici, dar și oameni de afaceri din județ a fost inaugurat oficial cineplexul din Alba Mall, care are două săli a câte 110 locuri fiecare. La final cei prezenți la eveniment au vizionat una dintre cele mai „proaspete” comedii apărute în cinematografe, „The other women”.

„Ceea ce ați făcut dumneavoastră aici este un mare proiect. Sunt mândru că suntem într-o echipă excepțională, care au putut, pentru că voi ați făcut. Mă simt foarte bine și ca administrator care poate să-i convingă, să le sugereze celor cu care lucrează că de fapt asta este treaba lor. Asta nu este treaba administrației cum ați auzit înainte. Mă și vedeam ca și domnul care aduce filmele, mă și vedeam dând la manivelă ca să vă fac filme. Nu este treaba mea. Treaba noastră este să vă creez posibilități. Vă felicit pe toți, pe cei care astăzi gestionați mall-ul pentru că ați avut curajul să faceți ceea ce Alba Iulia dorea de mult”, a spus primarul Mircea Hava.

„Uneori ne-am întrebat câți locuitori are Alba Iulia, și dacă merită să investim aici la voi. Iată că am găsit doi băieți tineri ambițioși, Adrian Cojocaru și Alex Melinte cu care ne-am înțele din prima seara pentru acest cinematograf. Le mulțumesc că au încredere să investească alături de mine în acest proiect, le mulțumesc că au încredere în locuitorii orașului Alba Iulia. Misiunea mea în acest proiect se încheie aici, de mâine preiau ei. Am încredere că de acest cinematograf se vor bucura nu numai locuitorii orașului Alba Iulia” a declarat administratorul Alba Mall, Voicu Vușcan.

”Obiectivul nostru de extindere sunt orașele cu peste 60.000 de locuitori, orașe unde există potențial în piață, unde oamenii sunt interesați de fenomen și Alba Iulia a venit ca o mănușă în aceste criterii în ceea ce am căutat ulterior pentru o următoare extindere. Până la finalul anului mai avem planificată încă o deschidere în Molodva. Despre cinematograf, este unul complet digital cu tehnologie de ultimă generație, sunet digital, procesor audio Dolby, videoproiectoare. În esență este un cinematograf cu abordare foarte diferită, cinematograf și în același timp un foaier multifuncțional, cu ao atmosferă a unui studio de cinema. Ne-am dorit să creăm un grad de confort cât mai mare pentru fiecare spectator, dacă se poate scaue VIP pe fiecare rând, și ca atare scaune confortabile. Dacă ar fi să sintetizez într-o frază deviza și sloganul după care ne conducem activitatea, o activitate făcută de cinefili pentru cinefili”, a spus reprezentantul Colours Cinema, Adrian Cojocaru.

Primul film care va rula, sâmbătă de la ora 11.30 va fi unul 3D, respectiv „Rio 2”. Este urmat de „Selfie”, „The Amazing Spider-Man 2”, „The Other Woman”, „Godzilla” 3D și „Neighbours”.

Preţurile biletelor sunt cuprinse între 15 şi 20 de lei în funcție de zile. De luni până joi, la categoria 2D, un bilet va costa 17 lei, iar la categoria 3D – 19 lei. De vineri și până duminică prețul unui bilet va fi 18 lei la 2D şi 20 de lei la 3D. Pentru elevi, studenţi şi pensionari, preţurile de luni până joi vor fi la categoria 2D – 14 lei, iar la 3D – 16 lei. În weekend, biletul costă 16 lei, respectiv 18 lei.

În ziua de miercuri, spectatorii beneficiază de oferta 1+1, mai exact la fiecare bilet cumpărat al doilea bilet este gratuit.

Spectatorii au posibilitatea să-și rezerve locurile pe care și le doresc din sală, atât pe internet, cât şi telefonic. Cei care optează pentru internet, intră pe site-ul cinematografului, își aleg filmul, ora la care rulează și automat vor fi afișate sala și locurile disponibile. Se vor putea rezerva maxim patru locuri de persoană, iar spectatorii trebuie să meargă să achiziționeze biletul cu o jumătate de oră înainte de începerea filmului.

Cinematograful este complet digital, de ultimă generație, iar proiecțiile sunt atât 2D cât și 3D. Pentru proiecțiile 3D albaiulienii vor folosi ochelari speciali 3D pe care îi vor primi la intrare și îi vor păstra, până data viitoare când se întorc la cinema.

În sălile de cinema cu capacitate este de 110 locuri fiecare, sistemul de climatizare este automat. În ceea ce privește proiecțiile, acestea vor avea o înălțime de 3,80 m și 8 m lungime.

„Vârf de gamă”, aşa se poate descrie aparatura cinematografului digital: videoproiectoare care aparțin unei mărci lider în acest tip de echipamente, cu sunet Dolby Surround, un procesor foarte performant, sistem 3D MasterImage, incinte acustice Tannoy.

În ceea ce priveşte filmele care vor fi difuzate la cineplexul din Alba Mall, se colaborează cu cei mai mari distribuitori de filme din Româna, iar asta va permite în aceeași zi în care este premiera unui film la nivel național, în București sau în orice oraș din România, să fie și în Alba Iulia.

În ceea ce priveşte decorul sălilor de cinema, acestea au scaune viu colorate pe care albaiulienii îşi vor vedea filmele preferate, în linişte pentru că reprezentanții care operează noul cineplex din Alba Mall le-au montat în așa fel încât spectatorii să aibă un spaţiu confortabil faţă de cei din faţă şi de asemenea au suporturi pentru băuturile răcoritoare.

Vă puteţi savura şi cafeaua sau sucul în scaune de regizori şi la mese imprimate cu role de film, cam aşa se poate descrie cafeneaua cu tematica unui studio de cinema.

Barul amenajat în foaier are o funcționalitate multiplă, atât ca şi cafenea, cât şi ca loc de relaxare pentru pauzele între filme. Albaiulienii își vor putea vor putea cumpăra atât băuturi, cât și alte produse pe care le pot consuma în sala de cinema de la bar.

În cafenea mai sunt amenajate, pe lângă mesele pe care sunt desenate role de film, scaunele asemănătoare cu ale regizorilor de film și colțare. Capacitatea este de 60 de locuri.

De sărbători vor fi promoții speciale, iar, în colaborare cu ONG-urile din Alba Iulia, Colours Cinema dorește ca pentru diferite categorii de copii să fie gratuitate la proiecțiile cinema.

De asemenea se intenționează ca sălile cinematografului să fie și locuri de întâlnire pentru actori și public, la Alba Iulia Music & Film Festival, dar și de vizionare a unor filme din cadrul evenimentului.

Cineplexul de la Alba Iulia este cel de-al doilea deschis de compania Colours Cinema, primul fiind inaugurat în 2012 la Craiova. Potrivit reprezentantului companiei, urmează și un al treilea cinematograf, la Focșani. Investiția de la Alba Iulia se ridică la 500.000 de euro fără TVA.

Colours Cinema este o afacere 100% românească, o reţea naţională de cineplexuri în expansiune şi care are ca obiectiv principal, până în 2016, să aibă cea mai mare acoperire naţională. În planurile de dezvoltare ale Colours Cinema sunt vizate localităţile din România cu o populaţie mai mare de 50.000 locuitori, Alba Iulia fiind al doilea oraş, dupa Craiova, selectat pentru amenajarea unui cinema de top. Compania colaborează cu toate marile case de distribuţie din Romania şi garantează astfel, clienţilor săi, posbilitatea de a vedea producţii de ultimă oră, în acelaşi timp cu lansările din marile oraşe sau din capitală.

Alba Mall este cel mai mare centru comercial din judeţul Alba, deschis în urmă cu mai bine de 5 ani. Din 2013, odată cu procesul de rebranding, Alba Mall implementează şi un nou concept: shopping mall inclusive, care cuprinde toate laturile actuale ale shoppingului de tip family, începând de la pet shop, farmacie, cabinete medicale, beauty, fashion, locuri de joacă şi până la food-court şi noi magazine ale unor branduri puternice, internaţionale. Noul cinemaplex ce urmează să se deschidă în luna martie este o etapă în această strategie.

FOTO-VIDEO: Cristina NICOLA

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. alex

    vineri, 16.05.2014 at 22:20

    am o singura intrebare in legatura cu ochelarii pentru filmele 3D, oare sunt ceva eftini si nasoi incat ii iei cu tine acasa la final ?!

    • Luci

      duminică, 18.05.2014 at 12:32

      Ochelarii sunt ok char daca costa 4 lei si poti sa-i iei acasa.La cinemcity dai 3 lei pe chiria lor si nu am vazut nici o diferente.Poate chiar un plus pentru ochelarii de 4 lei care is usori nu te dor ochii si se vede cu ei foarte ok.

  2. ovi

    sâmbătă, 17.05.2014 at 12:20

    Dl Alex chiar si in cinematografele mari iti da ochelari „deia ieftini” cati oameni ar veni daca ar fi scumpi ? ,

  3. Bogdan

    duminică, 26.10.2014 at 19:12

    Am si eu o curiozitate… Eu vad in poze doar o amarata de carciuma cu scaune din bucati de lemn prinse intre ele cu niste cuie… Investitia de 500 000 de euro …pe ce ati cheltuit acei bani? Ce a costat 500 000 EUR? Daca investitia era de stat si ar fi dat careva 500 000 EUR pe niste scaune… multi dintre cei care au cheltuit banii intrau in puscarie pentru delapidare de fonduri…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax