Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: S-a redeschis Compartimentul TBC complet reabilitat al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Publicat

În cadrul proiectului de reabilitare energetică a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 si cofinanțat de Consiliul Judetean Alba, a fost dat în funcţiune Compartimentul TBC, după o lungă perioadă în care acesta nu a fost funcțional.

Complet reabilitat, acest important compartiment al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud pune la dispoziţia pacienților 6 saloane cu o capacitate totală de 20 paturi, cu grupuri sanitare proprii, din care două sunt destinate persoanelor cu handicap, o sală de tratament, cabinet medical, precum şi spaţii pentru mentenanţă şi curăţenie.

De asemenea, secţia dispune de o terasă generoasă pentru fiecare salon, extrem de necesară în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu TBC, pentru care natura afecţiunii necesită o perioada mai mare de spitalizare şi, prin urmare, acces protejat în aer liber. Foarte important este şi că s-a realizat posibilitatea de acces pentru targă atât pe casa scării, cât şi în lift.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi administratorul public al judeţului Alba, Dan Popescu, au fost prezenţi la eveniment, alături de managerul general al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Noiela Vieru, de alţi membri ai conducerii unităţii sanitare, precum şi de un reprezentant al sindicatului.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud se află în subordinea Consiliului Judeţean Alba, care este ordonator principal de credite şi care, în cadrul obiectivelor de investitii, asigură finanţarea pentru reabilitarea tuturor spaţiilor spitalului. Până la finele anului viitor, vor fi finalizate lucrările de reabilitare şi modernizare pentru întreaga unitate sanitară.

PNL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. popa marcel

    vineri, 04.11.2022 at 21:52

    Reclama pentru Dumitrel,banii nu sunt ai lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax