Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: S-a redeschis Piața Volantă din Alba Iulia. Ce produse puteţi cumpăra și la ce preț. Oferta micilor comercianți

Publicat

Gospodinele care doresc să se aprovizioneze cu legume proaspete pentru sărbătorile Pascale pot merge, de astăzi, și din piața volantă din Cetate din Alba Iulia. Aceasta va funcționa în fiecare vineri și este amplasată în parcarea fostei policlinici a Spitalului Județean Alba.

Încă de la 8 dimineața, micii producători erau prezenți la tarabe unde își pregăteau marfa în cel mai mic detaliu.

Piața volantă este organizată în fiecare zi de vineri, începând din luna aprilie și până în octombrie, de aproximativ șase ani.

Pe lângă legumele proaspete, cumpărătorii pot găsi aici și produse tradiționale certificate precum: pâine, brânzeturi, miere, dulciuri, vin, plăcinte și produse de carmangerie.

În acest an agricultorii s-au pregătit și pentru cei mai pretențioși clienți și, pe lângă ceapă, ridichi, salată sau spanac, au adus produse mai noi pe piața din România, cum ar fi rucola, sparanghel sau chiar rozmarin.

În ceea ce privește prețurile, găsim legătura de ceapă și de ridichi de la 1 leu, usturoi la 1,50 de lei, salata între 1,50 și 2 lei, legătura de sparanghel 3 lei, spanac la 2 lei, pupuri la 1,50 de lei, pâinea alba simplă de 1,2 kg la 4,50 de lei, franzela la 3,50 de lei.

Proiectul pieței volante a fost pus în practică de Consiliul Județean Alba, astfel încât să fie și un mijloc de stimulare economică pentru micii producători, permițând realizarea unui comerț echitabil. Intermediarii au fost eliminați din această piață, iar accesul comercianților nu s-a făcut doar pe baza existenței Certificatului de Producător, ci și pe baza datelor oferite de asociațiile profesionale ale producătorilor agricoli, precum și prin verificări în teren. Totodată, toți producătorii locali ce expun marfă spre vânzare în această piață sunt scutiți de plata taxelor de tarabă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Kriss

    vineri, 11.04.2014 at 20:47

    sa le fie rusine acestor bisnitari cu pretentii de comercianti .Preturile sunt nesimtite de mari precum toate preturile din tot orasul pe intreg parcursul anului. Oare cum la Bucuresti si Ploiesti preturile sunt la jumatate indiferent de produs sau anotimp? Rusine pietarilor nesimtiti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax