Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: S-au ales cu dosar penal pentru o pereche de blugi. Doi minori din Blaj sunt cercetați pentru furt calificat

Publicat

Doi minori de 15 și 16 ani din Blaj riscă dosar penal după ce au fost prinși de jandarmi imediat după ce au furat o pereche de pantaloni dintr-un magazin din municipiu. Aceștia voiau să valorifice bunul furat.

Fapta a fost semnalată în jurul orei 14.00, de angajata unui magazin situat pe strada Eroilor din Municipiul Blaj. Aceasta a sunat la secţia de jandarmi din localitate şi a relatat că bănuieşte că doi clienţi au sustras o pereche de blugi. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă în ajutorul femeii şi a reuşit să-i depisteze pe suspecţi chiar la ieşirea din magazin. Este vorba de doi minori, o fată şi un băiat, în vârstă de 16, respectiv 15 ani, domiciliaţi în Blaj. Asupra fetei a fost găsită o pereche de blugi, indicată de personalul magazinului ca fiind sustrasă din incintă. Pe timpul verificărilor efectuate de jandarmi, adolescenţii au recunoscut că intraseră în magazin cu intenţia de a sustrage obiecte vestimentare pentru a le valorifica în interes personal. În acest sens, în cabina de probă fata a îmbrăcat blugii pe sub pantalonii cu care intrase în magazin şi a plecat fără să plătească.  Drept urmare, pe numele adolescenţilor au fost întocmite acte de constatare, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cercetările vor fi continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

„Pentru informarea cetăţenilor, reamintim că, după împlinirea vârstei de 14 ani, minorul poate răspunde penal. Faţă de acesta se poate dispune o măsură educativă sau o pedeapsă, cu specificaţia că pedeapsa se aplică numai dacă se apreciază ca luarea unei măsuri educative nu este suficientă pentru îndreptarea minorului. Măsurile educative sunt următoarele: mustrarea, libertatea supravegheată, internarea într-un centru de reeducare şi internarea într-un institut medical-educativ. Referitor la pedepse, acestea sunt, ca şi în cazul persoanelor majore, închisoarea sau amenda prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită cu precizarea că limitele pedepselor se reduc la jumătate şi, în urma reducerii, în niciun caz minimul pedepsei nu va depăşi 5 ani”, au transmis jandarmii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax