Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Safer Internet Plus”, proiect despre siguranța în mediul online, desfășurat la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat

Liceul Teoreric din Teiuș, a desfășurat, în perioada 10 ferbuarie – 10 martie, proiectul „Safer Internet Plus”, ce a avut ca scop atenționarea elevilor și cadrelor didactice cu privire la utilizarea internetului într-un mod mai sigur, exploatând latura informațională a acestuia.

Argumentul susținerii proiectului s-a concentrat în jurul informării elevilor și cadrelor didactice despre dezvoltarea internetului și a noilor tehnologii care au schimbat iremediabil viața de zi cu zi a oamenilor, comunicarea, capacitatea de înțelegere a lucrurilor, posibilitățiile de dezvoltare și exprimare.

„Cel mai bun lucru care se poate face în momentul în care tehnologia se dezvoltă într-un mod incredibil este acela de a ne adapta, de a încerca să o înțelegem și să o folosim pentru a putea profita la maximum de această extraordinară resursă informațională. Chiar actul educațional a evoluat și a ajuns la momentul în care activitatea educațională să includă programe, prezentări și resurse utile de pe Internet care fac ora interactivă și plăcută de elevi”, au declarat reprezentanții liceului.

În aceste condiții, proiectul a propus identificarea și cunoașterea riscurilor folosirii internetului, aceștia fiind cei mai importanți pași în evitarea și contracararea lor, oferind păstrarea siguranței în mediul online, dar și beneficiile folosirii eficiente și eficace a Internetului ca resursă informațională, care să aducă un plus valoare dezvoltării autonomiei infodocumentare la elevi și cadre didactice.

Proiectul a avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți, precum și conștientizarea și educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

Obiectivele proiectului au fost: cunoașterea riscurilor în navigarea pe internet, informarea asupra evitării și contracarării riscurilor navigării pe Internet, formarea atitudinii corecte în activitățile desfășurate în mediul online, înțelegerea valorii informaționale a mediului online, folosirea la maximum a Internetului ca resursă informațională în scopul dezvoltării autonomiei documentare.

În cadrul proiectului, s-au desfășurat o serie de activități, precum: lecții despre siguranța copiilor în mediul online „Fii în siguranță pe Internet!”, „Care sunt pașii care te pot ajuta să găsești ceea ce cauți?”, „Semaforul Online”, jocuri didactice, realizarea de postere, colaje cu mesaje care promovează siguranța online, crearea de website-uri, vizionarea de filmulețe care redau riscurile navigării online.

La activitate au participat aproximativ 400 de elevi din ciclul primar și gimnazial. Activitatea a fost realizată în colaborare cu echipa Sigur.info și „Salvați copiii”, sub coordonarea prof. marius Pintea

Echipa de implementare a proiectului a fost compusă din prof. Lascu Gabriela, prof. Ionela Staicu, prof. Maria Pascu înv. Simona Borbely, înv. Virginia Văsuț, înv. Nicoleta Juncan, înv. Lili Popa, înv. Virgil Sicoie și prof. Octavian Mihai Rusu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax