Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Șahiști din nouă județe, la Memorialul „Hosszú Elemér” de la Aiud. CÂȘTIGĂTORII turneului de șah clasic

Publicat

DSC_0283

Tânărul maestru timişoarean Petru-Sebastian Ursan s-a impus în proba de şah clasic a Memorialului “Hosszú Elemér” după un parcurs perfect în care a câştigat toate cele 5 partide jucate, el fiind urmat de un grup de 8 jucători cu 4 puncte, printre aceştia aflându-se şi aiudenii Ionel Miron şi Nicolae Şandru.

La turneul găzduit de Colegiul Naţional “Bethlen Gabor” din Aiud şi organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Colegiul Naţional “Bethlen Gabor” Aiud, Casa Corpului Didactic Alba, Uniunea Cadrelor Maghiare din România filiala Alba şi Asociaţia Sportivă BKG Aiud au participat 64 de jucători din judeţele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

Prezentă la festivitatea de deschidere, Oana Badea, primarul municipiului Aiud, a salutat organizarea acestui eveniment, care pune şahul aiudean pe harta şahistă a României, exprimându-şi totodată speranţa că tot mai mulţi tineri aiudeni vor începe să practice sportul minţii.

Turneul de la Aiud a contat pentru calculul rating international, fiind omologat de Federaţia Română de Şah şi Federaţia Internaţională de Şah (FIDE. La finalul competiţiei s-au acordat următoarele premii:

DSC_0213

Clasamentul general: 1.Petru-Sebastian Ursan (CSS 1 Timişoara) 2.Ionel Miron (Aiud) 3.Doru Fărcaş (ACS Napocensis Cluj-Napoca)

Copii sub 8 ani: 1.Tudor Mihăescu-Duţă (Clubul de Şah Deva) 2.Mara Ferenţiu (CSS Viitorul Cluj-Napoca) 3.Alexandru Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii sub 10 ani: 1.Alexandru Simina (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Andrei Străjan (Potaissa Turda) 3.David Popa (Samus Cluj-Napoca)

Copii sub 12 ani: 1.Dragoş Pataki (Potaissa Turda) 2.Vlad Mihăescu-Duţă (Clubul de Şah Deva) 3.Răzvan Burja-Udrea (CSM Unirea Alba Iulia)

Juniori sub 14 ani: 1.Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Raul Ferenţiu (CSS Viitorul Cluj-Napoca)

Feminin: 1.Diana Luchian (CSS Viitorul Cluj-Napoca) 2.Maria Iorga (ACS Logismart Sibiu) 3.Andrada Bîra (CSS Viitorul Cluj-Napoca)

Veterani peste 50 ani: 1.Nicolae Şandru (Aiud) 2.Sorin Samu (Vados Arad) 3.Emanoil Munotiu (ACS Logismart Sibiu)

Veterani peste 50 ani:1.Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir) 2.Dorin Sandea (Clubul Municipal de Şah Alba Iulia) 3.Gheorghe Murg (CSO Cugir)

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), Vlad Aurelian (Aiud) şi Dorin Şerdean (Alba Iulia)

A fost o competiţie reuşită, cu 120 de participanţi în cele două turnee de şah rapid şi şah clasic. Ne bucurăm că am reuşit să ridicăm nivelul acestui turneu, pe care l-am iniţiat în anul 2016 împreună cu profesorul Kerekes Ferenc în memoria regretatului profesor Hosszú Elemér, care a fost nu doar un reputat maestru al şahului, dar şi un profesor de fizică extraordinar. Mulţumesc tuturor celor prezenţi în acest weekend la Aiud şi îi aşteptăm cu drag şi la ediţiile viitoare.” a declarat la finalul competiţiei Directorul turneului prof. Deák-Székely Szilárd Levente


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 27.02.2019 la 13:25

    Prin ce s-au diferetiat veteranii la peste 50 ani din prima categorie fata de cei din cealalta categorie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. La intrarea în închisoare a fost huiduit de mai mulți manifestanți

Publicat

dragnea 2

Liviu Dragnea a fost adus cu o mașină Dacia Duster în urmă cu câteva minute, la Penitenciarul Rahova. Acesta a intrat pe aceiași poartă pe care a fost adus și fostul său coleg de partid, Radu Mazăre.  Lângă intrarea Penitenciarului Rahova s-au aflat mai mulți manifestanți care l-au huiduit pe Liviu Dragnea, ba mai mult […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Amendă în valoare de 2.600 de lei și mai multe avertismente, date de inspectori

Publicat

itm alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare totală de peste 2.500 de lei în urma controalelor efectuate la agenţi economici, săptămâna trecută. Au depistat mai multe nereguli în activitatea firmelor. În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 42 de unități, cu 387 de angajați, unde au constatat 72 de deficiențe, pentru care au aplicat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Dragnea s-a PREDAT la Penitenciarul Rahova. Diversiune și cursă nebună prin București cu o mașină ”momeală”

Publicat

s

UPDATE: Liviu Dragnea a intrat pe porțile penitenciarului Rahova, adus de o mașină a poliției, după o diversiune și o cursă nebună prin București, cu ziariștii pe urme. Dragnea va fi încarcerat și își va petrece următorii trei ani și șase luni în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Rădulescu, după condamnarea lui Dragnea: Medicii să dea salariile înapoi, fermierii să dea subvenția la USR

Publicat

Declarații halucinante ale unui lider al partidului de guvernământ. Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, unul dintre vârfurile de lance din Parlament împotriva justiției, a izbucnit luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, spunând că medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară.  „A fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate