Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Șahiști din nouă județe, la Memorialul „Hosszú Elemér” de la Aiud. CÂȘTIGĂTORII turneului de șah clasic

Publicat

DSC_0283

Tânărul maestru timişoarean Petru-Sebastian Ursan s-a impus în proba de şah clasic a Memorialului “Hosszú Elemér” după un parcurs perfect în care a câştigat toate cele 5 partide jucate, el fiind urmat de un grup de 8 jucători cu 4 puncte, printre aceştia aflându-se şi aiudenii Ionel Miron şi Nicolae Şandru.

La turneul găzduit de Colegiul Naţional “Bethlen Gabor” din Aiud şi organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Colegiul Naţional “Bethlen Gabor” Aiud, Casa Corpului Didactic Alba, Uniunea Cadrelor Maghiare din România filiala Alba şi Asociaţia Sportivă BKG Aiud au participat 64 de jucători din judeţele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

Prezentă la festivitatea de deschidere, Oana Badea, primarul municipiului Aiud, a salutat organizarea acestui eveniment, care pune şahul aiudean pe harta şahistă a României, exprimându-şi totodată speranţa că tot mai mulţi tineri aiudeni vor începe să practice sportul minţii.

Turneul de la Aiud a contat pentru calculul rating international, fiind omologat de Federaţia Română de Şah şi Federaţia Internaţională de Şah (FIDE. La finalul competiţiei s-au acordat următoarele premii:

DSC_0213

Clasamentul general: 1.Petru-Sebastian Ursan (CSS 1 Timişoara) 2.Ionel Miron (Aiud) 3.Doru Fărcaş (ACS Napocensis Cluj-Napoca)

Copii sub 8 ani: 1.Tudor Mihăescu-Duţă (Clubul de Şah Deva) 2.Mara Ferenţiu (CSS Viitorul Cluj-Napoca) 3.Alexandru Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii sub 10 ani: 1.Alexandru Simina (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Andrei Străjan (Potaissa Turda) 3.David Popa (Samus Cluj-Napoca)

Copii sub 12 ani: 1.Dragoş Pataki (Potaissa Turda) 2.Vlad Mihăescu-Duţă (Clubul de Şah Deva) 3.Răzvan Burja-Udrea (CSM Unirea Alba Iulia)

Juniori sub 14 ani: 1.Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Raul Ferenţiu (CSS Viitorul Cluj-Napoca)

Feminin: 1.Diana Luchian (CSS Viitorul Cluj-Napoca) 2.Maria Iorga (ACS Logismart Sibiu) 3.Andrada Bîra (CSS Viitorul Cluj-Napoca)

Veterani peste 50 ani: 1.Nicolae Şandru (Aiud) 2.Sorin Samu (Vados Arad) 3.Emanoil Munotiu (ACS Logismart Sibiu)

Veterani peste 50 ani:1.Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir) 2.Dorin Sandea (Clubul Municipal de Şah Alba Iulia) 3.Gheorghe Murg (CSO Cugir)

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), Vlad Aurelian (Aiud) şi Dorin Şerdean (Alba Iulia)

A fost o competiţie reuşită, cu 120 de participanţi în cele două turnee de şah rapid şi şah clasic. Ne bucurăm că am reuşit să ridicăm nivelul acestui turneu, pe care l-am iniţiat în anul 2016 împreună cu profesorul Kerekes Ferenc în memoria regretatului profesor Hosszú Elemér, care a fost nu doar un reputat maestru al şahului, dar şi un profesor de fizică extraordinar. Mulţumesc tuturor celor prezenţi în acest weekend la Aiud şi îi aşteptăm cu drag şi la ediţiile viitoare.” a declarat la finalul competiţiei Directorul turneului prof. Deák-Székely Szilárd Levente


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 27.02.2019 la 13:25

    Prin ce s-au diferetiat veteranii la peste 50 ani din prima categorie fata de cei din cealalta categorie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: INCENDIU în localitatea Măhăceni. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit luni seară la o anexă gospodărească din localitatea Măhăceni din comuna Unirea.  UPDATE: Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă pe aproximativ 4 mp la nivelul anexei gospodărești, se intervine în continuare pentru lichidarea acestuia cu o singură autospecială. Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Aiud intervine cu două autospeciale pentru stingerea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

De ce ne doare capul primăvara. Ce este astenia și ce alte boli apar în acest sezon

Publicat

d

Aşteptată cu nerăbdare, primăvara vine cu numeroase probleme de sănătate. Este un anotimp cunoscut pentru asteniile asociate numelui său. Însă pot avea de suferit şi cei care au boli cronice, şi cei ale căror organisme sunt slăbite la ieşirea din iarnă. Astenia de primăvară nu este o boală, ci un cumul de stări fiziologice, normale, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia, la vot în Consiliul Local

Publicat

mures

Consilierii Locali din Alba Iulia vor avea de votat în următoarea ședință de Consiliu Local, documentația pentru introducerea în intravilan a 14.018 metri pătrați, în Partoș pe malul râului Mureș, între podul rutier şi cel de cale ferată. Terenul este necesar pentru amenajarea unei zone de agrement și debarcader. În cadrul proiectului, opt localităţi vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bani sau tichete de masă pe vouchere de vacanţă nefolosite. Proiect legislativ

Publicat

bani lei monede

Pentru voucherele de vacanţă nefolosite, angajaţii ar putea primi în schimb contravaloarea lor în bani sau tichete de masă. Prevederea este menţionată într-o propunere legislativă iniţiată de un deputat ALDE. Iniţiatorul vrea ca firmele să fie obligate să-şi despăgubească în acest fel salariaţii. El aduce ca argument un studiu GfK, potrivit căruia tichetele valorice reprezintă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate