Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, pe podium la cel mai puternic turneu de șah desfășurat la Oradea. Ce loc a obținut

Publicat

Tânărul şahist albaiulian Mihnea Costachi a reuşit o nouă performanţă remarcabilă, obţinând locul 2 la “Memorialul Dan Mihai Cartis” desfăşurat sâmbătă, 17 octombrie, la Oradea. Turneul a fost cel mai puternic organizat în acest an în România, la start aflându-se o pleiadă de mari maeştri şi maeştri internaţionali.

Cu 5 victorii şi 4 remize în cele 9 partide jucate, şahistul legitimat la CSM Unirea Alba Iulia a urcat pe podium alături de marii maeştri Vlad Jianu, fost campion mondial de juniori, şi Liviu-Dieter Nisipeanu, unul dintre cei mai mari şahişti români ai tuturor timpurilor, semifinalist al Campionatului Mondial de seniori din 1999 de la Las Vegas şi campion european de seniori în 2005.

Este interesant de notat că imediat după câştigarea titlului de campion european, Dieter Nisipeanu şi Mihnea Costachi s-au întâlnit faţă în faţă la un simultan organizat la Alba Iulia.

Pe atunci în vârstă de doar 5 ani şi aflat la începutul extraordinarei sale cariere şahiste, Mihnea nu a putut să îi opuna prea multă rezistenţă titratului său adversar. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat şi iată că Mihnea reuşeşte să il devanseze la un turneu oficial pe Dieter Nisipeanu, care în prezent reprezintă Germania.

De remarcat şi evoluţia excelentă a altor doi tineri şahişti albaiulieni, George Ileană şi Adrian Sechereş, clasaţi pe locurile 8, respectiv 9, într-o companie extrem de selectă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax