Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sală de educație fizică școlară, la Școala din Sâncel. Investiție de peste două milioane de lei. Cum va arăta clădirea

Publicat

O sală de educație fizică școlară va fi construită în curând la Școala cu clasele I-VIII Ioan Pop Reteganul din comuna Sâncel, printr-o investiție a Companiei Naționale de Investiții de peste două milioane de lei. 

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat vineri, 31 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru Sală de educație fizică școlară în comuna Sâncel.

Valoarea totală estimată este de 2.087.541,49 de lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, Programul de Săli de Educație Fizică Școlare a fost conceput pentru dotarea unităților școlare cu număr mic de elevi sau cu rezerve reduse de teren, pentru medii rurale și ocazional medii urbane.

Sala va fi utilizată în regim nepermanent, în general în perioada desfășurării orelor de curs. Sala poate fi utilizată de către un grup (o clasă) de 30 de elevi. În cazul în care două grupe au ore succesive de educație fizică se va întrebuința și al doilea vestiar de către clasa care urmează să înceapă ora, astfel încât nu se va intersecta cu elevii clasei care vine la vestiar după
terminarea orei precedente. Acțiunile curente de închidere și deschidere a sălii, control al vestiarelor etc. vor reveni profesorilor de educație fizică.

Clădirea va conține un teren pentru execiții fizice, cu dimensiuni libere de aproximativ 9 x 18 metri. Terenul nu va putea fi divizat în terenuri mai mici și nu este destinat practicării sporturilor cu mingea și în general a sporturilor care implică alergare cu excepția exercițiilor fizice sub supravegherea unui cadru didactic.

Sala va avea două grupuri de vestiare cu grupuri sanitare și dușuri pentru elevi, divizate 50% – 50% pentru băieți și pentru fete. Fiecare vestiar conține două încăperi de vestiar de aproximativ 15 metri pătrați, pentru situațiile în care două clase folosesc sala consecutiv.

Vestiarele sunt accesibile dinspre zona tampon către sală – zona de spălător. Încăperile vestiarelor sunt separate de încăperea pentru dușuri și de grupurile sanitare. Încăperile vestiarelor vor conține banchete continue cu șezut din lemn și structură metalică. Nu se vor monta lockere, hainele fiind agățate în cuiere dispuse deasupra fiecărui loc.

Spațiul pentru profesori (grupuri sanitare, vestiar/birou) a fost dispus la supantă, în cadrul sălii, fiind astfel separat de spațiile elevilor. Biroul are perspectivă directa asupra sălii, permițând cadrelor didactice să supravegheze activitatea din sală și din birou.

Depozitul de materiale sportive este poziționat la parter, cu acces direct dinspre sală. Sunt prevăzute uși duble pentru a se putea manevra aparate sportive de dimensiuni mai mari.

Cabinetul medical este deasemenea situat la parter, cu acces direct din sala de sport. Cabinetul va avea un lavoar și un pat de 0,90 x 2,10 metri, precum și dulap de medicamente, scaun și masă pentru cadrul didactic/cadrul medical.

Din motive de siguranță centrala termică a fost amplasată la o extremitate a clădirii, practic înafara acesteia. Cu o suprafață de 12,50 metri pătrați, încaperea poate adăposti centrala preconizată de 80 KW.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax