Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Sală de jocuri de noroc lângă o biserică, în centrul municipiului Alba Iulia. Un deputat a sesizat, primăria a amendat

Publicat

Primăria Alba Iulia a amendat cu 2.000 de lei o sală de jocuri de noroc aflată lângă o biserică din centrul orașului, a anunțat viceprimarul Emil Popescu.  

Situația a fost semnalată de deputatul de Alba, Beniamin Todosiu (USR).

Viceprimarul spune că nu primăria are competența de a elibera autorizații de funcționare pentru astfel de săli, iar amenda a fost aplicată pentru executarea de lucrări la fațadă fără autorizație.

”La fel ca mulți dintre dumneavoastră am rămas neplăcut surprins de faptul că o sală de jocuri de noroc va funcționa la doi pași de o biserică aflată în centrul municipiului Alba Iulia.

Din păcate, actuala legislație prevede faptul că primăria NU are competența de a elibera autorizații de funcționare pentru astfel de săli de „păcănele”.

Așadar, din punct de vedere adminsitrativ suntem, dacă vreți, în imposibilitatea de a lua măsuri mai drastice.

Totuși, în baza legii, am amendat, cu 2.000 de lei, firma respectivă pentru executarea de lucrări la fațadă fără a deține o autorizație de construcție.

Sancțiunea a fost aplicată de Poliția Locală, serviciu din cadru Primăriei, prin biroul Disciplina în Construcții. Punctez faptul că procesul verbal a fost încheiat în data de 1 martie 2023, iar constatarea a fost făcută în data de 27 februarie 2023.

Am fost personal la fața locului iar „rezultatul” îl vedeți în fotografiile pe care le-am făcut. Din punctul meu de vedere, ca viceprimar și albaiulian, așa ceva este inadmisibil.

În plus, aspectul exterior al acestei săli compromite aspectul zonei, inclusiv a bisericii care, pe timpul nopții, este iluminată. Î

n cursul zilei de azi am discutat și cu cei de la Asociația de Poprietari unde urmează să funcționeze această sală de jocuri. Aceștia mi-au transmis că NU sunt de acord cu un astfel de “stabiliment” în imobilul în care locuiesc. Vă voi ține la curent pe măsură ce voi avea noutăți” a transmis Popescu.

Postarea lui Beniamin Todosiu

Situația a fost semnalată de deputatul de Alba, Beniamin Todosiu.

”Aceasta este distanța dintre o biserică și o viitoare sală de jocuri de noroc, celebrele păcănele. Să fie oare un record național sau mondial?

Sunt peste 12.000 de săli de jocuri în România, peste 70.000 de aparte și o legislație care în prezent le favorizează extinderea.

Practic, în România, dacă ai o ceasornicărie sau o florărie, ai nevoie de autorizație de la primărie pentru a funcționa legal.

Ei bine, pentru săli de jocuri de noroc nu ai nevoie nici măcar de un aviz din partea primăriei pentru a putea funcționa.

Astfel, acestea se pot deschide și funcționa în apropierea școlilor, bisericilor, parcurilor de joaca pentru copiii sau a cartierelor rezidențiale” a transmis Todosiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Leahu Claudiu

    vineri, 10.03.2023 at 13:01

    Buna ziua, nici eu nu sunt deacord cu salile de jocuri de noroc dar mai iesiti si voi in alte tari mai civilizate unde chiar biserica inchiriaza spatii unor cluburi de noapte(concret un exemplu, catedrala San Zeno din Verona a inchiriat unul din spatiile ei din cladirea catedralei unui club de noapte), nu inteleg care e problema fiecare cu traba lui unii cu biserica alti cu jocul de noroc. (cei care pierd la jocuri poate intra direct la biserica sa se roage).
    P.S. mai destupativa si voi la minte uneori sunteti prea ingusti.

  2. pilu

    vineri, 10.03.2023 at 13:02

    Hai nea Todosiule, că prea le faci.Unde scrie sau este reglementat apropierea sălilor de jocuri faţă de anumite clădiri ? Dacă nu, eşti nepregătit şi trebuie să-ţi ceri scuze. Ai impresia că enoriaşii de acum încolo se duc să spargă banii de biserică la jocuri ? Acest spaţiu a fost proiectat de la început ca spaţiu comercial şi nu trebuie luat nici o autorizaţie de la locatari, că nu schimbă destinaţia. Dar vin alegerile şi toţi cei care vă gândiţi să candidaţi, umblaţi cu înfrigurare prin city să găsiţi motive de a băga de vină. Până acum aţi tăcut.

  3. Constantin Daniel Gaurus

    vineri, 10.03.2023 at 13:09

    Foarte bine.
    Acum se va putea observa cine are mai multa influenta.

  4. Gogu

    vineri, 10.03.2023 at 22:08

    Usr-isti , dezastru pt tara

  5. Noroc bun

    sâmbătă, 11.03.2023 at 10:16

    Oricum, oriunde ai întra, tot la noroc ramai!

  6. Adrian

    duminică, 12.03.2023 at 09:22

    Trebuie sa DISPARA monstruozitatea aceea de langa Biserica!!
    Nu va bateti joc de acest oras! O sa fiti taxati la vot!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax