Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Saloane renovate la standarde europene, date în folosinţă la spitalul din Cugir

Publicat

Saloanele renovate de la spitalul din Cugir au fost inaugurate oficial, joi, în prezenţa subprefectului Cornel Murg şi al oficialităţilor locale. Este vorba despre patru saloane de la secţiile de Pediatrie şi Ginecologie din cadrul unităţii medicale, ce oferă acum condiţii moderne de cazare a pacienţilor. Investiţia se ridică la peste 11.000 de lei.

Lucrările pentru reabilitarea acestor spaţii au demarat în urmă cu o lună şi au presupus recompartimentarea şi înlocuirea uşilor, geamurilor, pardoselii şi finisaje, pentru asigurarea funcţionalităţii spaţiilor destinate pacienţilor.

La inaugurarea investiţiei, ce a avut loc joi, la Cugir, au fost prezenţi subprefectul Cornel Murg, primarul Adrian Teban şi alţi reprezentanţi ai administraţiei  locale, precum şi ai spitalului. Investiţia a fost posibilă în urma organizării, în aprilie, a unui spectacol caritabil – „Dau şi eu pentru spitalul meu”, prin care au fost strânse fonduri de 6.627 lei. Acestora li s-a adăugat o sponsorizare de 1.000 de euro din partea unei firme.

Iniţiativa reabilitării spaţiilor din spitalul şi a strângerii de fonduri în acest scop aparţine USL Cugir.

Spitalul orăşenesc Cugir funcţionează din 1946, când sediul se afla pe strada Principală, lângă Uzina de Sus. Din 1956, spitalul se află în actuala locaţie, iar, în ultimul timp, s-a confruntat cu probleme de finanţare şi insuficienţa cadrelor medicale. Deserveşte o populaţie de peste 35.000 de cetăţeni, proveniţi din Cugir şi din localităţile componente: Vinerea, Bucuru, Călene, Bocşitură, Mugeşti, Feţeni, Goasele, precum şi din Şibot, Săliştea, Blandiana, Tărtăria şi satele apropiate.

Aproximativ 100 de persoane apelează într-o singură zi la ajutorul cadrelor medicale din spital, în medie fiind înregistrate 17 internări de zi. Spitalul Orăşenesc Cugir funcţionează pe o structură organizatorică cu 147 de paturi, Serviciul de Urgenţe este asigurat de două linii de gară, iar Serviciul de Ambulanţă este deservit de 3 ambulanţe. Are 18 secţii, cu 19 medici şi 4 rezidenţi.

Din iulie 2010, spitalul se află în administrarea Primăriei Cugir.

[nggallery id=328]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax