Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Salonul județean de icoane şi obiceiuri de Paşte. Talentul şi creativitatea copiilor din Alba, prezentate în concurs

Publicat

Deschiderea oficială a celei de-a patra ediţii a „Salonului județean de icoane şi obiceiuri de Paşte” a avut loc vineri, la Alba Mall. Ca în fiecare an, salonul cuprinde o expoziţie de icoane, artă decorativă și artă manuală, lucrări ale elevilor din școlile generale, ale celor care frecventează cercurile de profil din cadrul Școlii de Artă și Meșteșuguri, dar și cluburi sau palate ale elevilor din județ.

La eveniment au participat vicepreşedinţii CJ Alba, Florin Roman şi Alin Cucui şi administratorul judeţului, Sorin Bumb. Din partea Centrului de Cultură “Augustin Bena”, a fost prezent directorul Daniela Floroian.

Prin acest proiect se propune crearea unui spațiu adecvat pentru descoperirea și afirmarea copiilor și tinerilor din județul Alba cu aptitudini spre domeniul artei. Copiii care s-au înscris pentru acest concurs au şansa ca talentul şi creativitatea lor să fie admirate şi de alte persoane.

În programul ,,Salonului Județean de icoane și obiceiuri de Paște” au fost incluse momente de muzică intrumentală religioasă, susţinute de clasa de instrumente de suflat, prof. Nicolae Vancu, de la Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba – Școala de Arte și Meșteșuguri, momente de folclor cu cântece și pricesne pregătite de ,,Mugurii de Tezaur” – clasa de canto popular, prof. Leontina Fărcaș, momente muzicale cu cântece de primăvară pregătite de grupul de copii ,,Primavera Jr.”, prof. Marinela Popa.

Colegiul Tehnic ,,Apulum” Alba Iulia a pregătit momente artistice susținute de clasa pregătitoare ,,Îngerașii”, coordonată de Mihaela Jurcan, Gabriela Cîmpean și Georgeta Petruț.

De asemenea, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba – Școala de Arte și Meșteșuguri se prezintă cu muzică clasică cu Andra Ursa – clasa de pian, prof. Cristian Șușman, iar Școala gimnazială nr. 3 Cugir – unitatea Școala Gimnazială ,,Ioan Mihu” Vinerea – cântece tradiționale din Vinerea și pricesne – prof. coordonator Ionela Popa Dărab

Colegiul Economic ,,D.P.Marțian” a fost prezent cu momente artistice – prof. coordonator Simona Himcinschi.

Alte evenimente din program: Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba – Școala de Arte și Meșteșuguri – momente de chitară clasică cu Ana Zaharescu – clasa de chitară, prof. Dragoș Tudor; momente de muzică religioasă cu Sorina Pop și Roxana Ungureanu; duet Andreea Vlas și Maria Puiu, prof. Marinela Popa.

Evenimentul se află la cea de-a patra ediţie şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Palatul Copiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax