Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Salvamont Alba are în dotare o autospecială nouă pentru intervenții în zonele montane foarte greu accesibile

Publicat

Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Alba are în dotare începând de vineri o autospecială destinată intervenţiilor în situaţii de urgenţă produse în principal în zone montane foarte greu accesibile.

Autospeciala cu capacitate de deplasare mărită în teren accidenta este dotată pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor. Poate interveni pe pante accentuate, pentru transportul salvatorilor montani cât mai aproape de locul intervenției, în vederea îmbunatățirii timpului de răspuns la accidentele din zona montană.

Autospeciala este prevăzută cu sisteme suplimentare de iluminat perimetral, troliu pentru depășirea zonelor inaccesibile sau foarte greu accesibile, semnale acustice și luminoase pentru deplasarea în regim de urgență până în zona montană, echipamente medicale pentru traumă și monitorizare-defibrilare a victimelor aflate în dificultate în zona montană.

Autospecialele au fost achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale-Regiunea Centru”,  iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Evenimentul a avut loc vineri, 12 ianuarie, la Romexpo, în prezența viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, a adjunctului inspectorului general al IGSU, general-maior Benone-Gabriel Duduc, a inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin-Ionel Mastan, precum și a președintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu.

„Mulțumim Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Salvamont România, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba,  pentru tot sprijinul acordat”, au transmis reprezentanții Salvamont Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax