Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Salvamont Alba va avea în dotare un echipament RECCO de ultimă generație pentru căutarea persoanelor surprinse de avalanșă

Publicat

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba va avea în dotare un echipament RECCO de ultimă generație pentru căutarea persoanelor surprinse de avalanșă.

Echipamentul va putea detecta și aparatele DVA având opțiunea de recepție a semnalelor emise în banda de 457 kHz, echipament deja folosit la nivel mondial, fiind implementat de peste 900 de structuri de salvare montană din 28 de țări.

Salvatorii montani au participat în weekend-ul trecut la cursul de instruire teoretică și practică, curs susținut de un instructor RECCO sosit din Germania.

Începând din această iarnă vor fi operaționale echipe de intervenție pentru căutarea în avalanșă cu dispozitive RECCO din cadrul serviciilor #SALVAMONT din Argeș, Alba, Bihor, Brașov, Gorj, Mureș, Maramureș, Prahova, Sibiu și Suceava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax