Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Salvamontiști din Alba și alte zece județe, exercițiu de pregătire pentru acțiuni de salvare cu elicopterul în zona montană

Publicat

Salvamontiști din Alba și alte zece județe din țară au participat în această săptămână în județul Sibiu la un exercițiu de pregătire a salvatorilor montani care vor interveni în acțiunile de salvare cu elicopterul în zona montană.

Pregătirea a fost organizată de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, împreună cu Inspectoratul General pentru Aviație , prin dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență, în perioada 23 – 25 august, în zona montană Rășinari și zona montană Porumbacu de Sus.

La acțiunea de pregătire profesională au participat salvatori montani din cadrul serviciilor Salvamont din Alba, Argeș, Brașov, Bistrița Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Lupeni-Hunedoara, Sibiu, Maramureș și Vâlcea.

Activitatea s-a desfășurat în masivul Făgăraș si a urmărit formarea salvatorilor aero din cadrul structurilor Salvamont care vor interveni în salvarea montană cu elicopterul.

Acțiunile de formare pentru salvarea aero vor continua și după operaționalizarea noului punct de intervenție aero din Brașov apoi pentru cel din nordul țării din județul Suceava.

În cursul lunii iulie, serviciile Salvamont au realizat 27 de acțiuni cu ajutorul elicopterelor SMURD-IGAV.

sursa: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont, Salvamont Sibiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax