Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Șantier pe Calea Moților pentru modernizarea rețelei de iluminat. Lucrările continuă pe alte cinci străzi din Alba Iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia transmite precizări despre șantierul în derulare pe Calea Moților din Alba Iulia, ce afectează și accesul spre proprietăți. Este vorba despre lucrări de construire a rețelei de iluminat public, în valoare totală de 2,4 milioane lei, ce se vor desfășura și pe străzile pr. Eugen Hulea, Albăstrelelor, Rozelor, Ion Rațiu și Ion Agârbiceanu.

La finalizarea acestor lucrări, rețelele aeriene de curent și servicii de comunicație vor fi înlocuite cu rețele subterane în canalizații tehnice.

Vor fi instalate 98 de noi corpuri de iluminat controlabile prin telegestiune, compatibile cu sistemele ce vor fi instalate prin proiectele cu finanțare europeană având ca obiectiv iluminatul public din Alba Iulia. Pe toate aceste străzi vor fi înlocuiți stâlpii de beton cu stâlpi metalici. Vor fi amenajate 4 treceri de pietoni cu senzori de prezență. Sistemul de iluminat public va fi extins prin această lucrare cu 5,14 km. Noua rețea subterană de telecomunicații va avea o lungime de 8,63 km.

Valoarea investiției este de 2.470.128,12 lei. Sumele sunt suportate din bugetul local al Municipiului Alba Iulia, respectiv din excedentul anului 2019. Durata întregii lucrări este de 10 luni calendaristice, iar pe Calea Moților (prima zonă vizată) se estimează finalizarea lucrărilor în luna mai, inclusiv cu refacerea zonelor pietonale și a zonelor verzi.

„Prin toate lucrările planificate pentru 2020, în special prin acestea, pe partea de iluminat modern şi sustenabil, nu facem decât să punem oraşul în lumina pe care o merită atât la figurat, cât şi la propriu. Epoca iluminatului pe sodiu este apusă, iar era cablurilor suspendate trebuie să ajungă şi ea cât mai repede la final. Prin acest proiect şi prin lucrările deja vizibile, facem pași concreţi în proiectul de dezvoltare și modernizare al orașului”, spune Voicu Paul, viceprimar cu atribuţii de Primar al Municipiului Alba Iulia.

În perioada derulării acestor lucrări pot apărea situații de perturbare a accesului la proprietăți.

”Ne pare rău pentru eventualul disconfort creat și mulțumim pentru înțelegere”, precizează reprezentanții Primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax