Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sântimbru, o localitate sub blocadă italiană. Semne de acces interzis amplasate la cererea Pizzaroti

Publicat

acces interzis santimbru2

O situație cel puțin ciudată a fost adusă în atenția redacției Alba24.ro de către un om de afaceri și locuitor al comunei Sântimbru. Călin Mătieș, proprietarul unei brutării și a unui mic hotel din localitate spune că de circa două săptămâni Sântimbru este blocat pe ambele intrări. Accesul este interzis în comună, iar poliția rurală stă când la o intrare când la cealaltă și întoarce din drum pe cei care vor să tranziteze localitatea.

Semnele de circulație amplasate nu specifică excepția pentru riverani așa că poliția pur și simplu oprește mașinile și legitimează șoferii pentru a-i putea identifica pe riverani. Pe ceilalți îi întoarce din drum.

pita de sintimbru “Parcă am fi o comună de leproși în care nu are nimeni voie să intre”, spune Mătieș care se plânge că afacerile sale sunt afectate de decizia autorităților locale de a institui această blocadă.

„Clienții nu mai vin să cumpere pâinea noastră tradițională, turiștii nu se mai pot caza în Sântimbru și totul se întâmplă din cauza italienilor de la Impresa Pizzarotti care nu sunt în stare de 5 ani să termine un drum de 100 de metri iar autoritățile locale nu fac nimic să-i grăbească. E și anul centenarului Unirii, iar mulți români vor dori să vină să vadă satul lui Samoilă Mârza, fotograful Unirii, dar cel mai probabil vor face cale întoarsă și cu o amendă de circulație pe post de suvenir” spune Călin Mătieș.

Soluția pe care o propun locuitorii din Sântimbru ar fi permiterea accesului pentru autovehiculele de până la 3,5 tone însă până acum nimeni nu s-a deranjat să se gândească măcar la această rezolvare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    vineri, 02.03.2018 at 10:05

    Ar trebui ca Statul Roman sa faca ceva pt că Mafia Italiană e peste tot in România, vedeți ce au făcut si in Slovacia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax