Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale 2018 la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia

Publicat

competente Domsa

Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale/European Vocational Skills Week 2018 este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET) și a fost o oportunitate pentru organizația noastră de a contribui la îmbunătățirea profilului VET în comunitate și în întreaga Europă.

În cadrul acestei acțiuni  la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia  s-a organizat un eveniment numit ”I choose VET!/ Aleg VET” în care au fost organizate activitati cu scopul de a promova învățământul profesional și tehnic printre elevii de gimnaziu din Alba Iulia, precum și pentru a împărtăși experiențele de care au beneficiat elevi și profesori ai liceului prin programul Erasmus+, domeniul VET:

– ”Ziua VET”: elevi din clasele a VIII-a au fost invitați să devină, pentru o zi, elevi în liceul nostru și au participat la activități practice în laboratoarele și atelierele specifice calificărilor pe care școala noastră le oferă fiind îndrumați și informați de către profesori cu sprijinul unor elevi voluntari din liceul nostru. Feedback-ul din partea elevilor de gimnaziu a fost unul pozitiv.

– Expoziție cu rezultatele proiectelor realizate de către profesorii și elevii participanți în cadrul Programului Erasmus+.

– Eveniment de diseminare a proiectelor Erasmus+ derulate de școală, mobilități VET și parteneriate strategice. În anul școlar 2018-2019, în școala noastră sunt implementate 3 proiecte Erasmus+ și anume:

Proiectul “Successful Apprentices, Best Employees!” / “Practicieni de success, angajați de top!”, 2017-2018, Acțiunea KA1, Proiecte de mobilitate-Formare profesională (VET) – mobilități. În cadrul acestui proiect au fost organizate 3 fluxuri de stagii de practică în străinătate: un grup de 7 elevi, clasa a 10-a, Școala Profesională Germană, calificarea ”Operator la mașini cu comandă numerică” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Portsmouth, un grup de 8 elevi, 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ profesional, calificarea ”Mecanic auto” și 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ liceal, domeniul ”Electronică automatizări” – 2 săptămâni în Grecia, Salonic și un grup de 7 elevi, clasa a 12-a, învățământ liceal, calificarea ”Tehnician operator tehnică de calcul” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Plymouth.
Proiectul “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET”/“Parteneriat în domeniul tehnic pentru Inovare și Cooperare în IPT” – TECHNIC, 2017-2019, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriat strategic în domeniul formare profesională –VET. În acest proiect suntem parteneri cu IȘJ Alba și Consiliul Județean Alba și obiectivul general al proiectului este creşterea atractivității Învățământului Profesional și Tehnic pentru elevi și părinţi. Partenerii sunt din România, Germania și Italia.
Proiectul ” „Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools”/
„Tehnici inovatoare de predare pentru școala viitorului” – INTERNET, 2018-2020, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriate școlare.

Obiectivul general al proiectului este: îmbunătățirea competențelor cheie ale elevilor, în special a celor care se confruntă cu excluziunea socială. Elevi și profesori vor participa la activități transnaționale de învățare. Partenerii sunt din România, Germania, Spania, Grecia, Polonia și Turcia.

În acest context, este evident că Programul Erasmus+ oferă oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru o mai bună integrare pe piața muncii și pentru a îmbunătați calitatea activităților în domeniul educației.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

BLAJ

Bătrân din Blaj cercetat pentru act sexual cu un minor, tâlhărit chiar de tânărul cu care a avut raporturi intime

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un bătrân de 80 de ani din Blaj s-a ales cu dosar penal pentru act sexual cu un minor, după ce a reclamat la poliție că a fost tâlhărit chiar de tânărul de 16 ani pe care îl chemase pentru a întreține raporturi sexuale. Minorului în cauza i-a fost întocmit dosar penal deoarece l-a agresat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ÎNSCRIERI la şcoală 2019: Astăzi, ultima zi de completare a cererilor, în prima etapă. Situaţia din judeţul Alba

Publicat

clasa pregatitoare

Vineri, 22 martie, este ultima zi în care părinţii mai pot completa, online sau la unitatea de învățământ, cererile-tip, în prima etapă de înscriere a copiilor la şcoală în anul de învăţământ 2019-2020. Potrivit celei mai recente situaţii publicate de Ministerul Educaţiei, în judeţul Alba au fost înregistrate peste 2000 de cereri. Vineri, 29 martie, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Undă verde în procesul hoților care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje din Alba. A fost admis rechizitoriul

Publicat

spargere gota

Judecarea celor patru bărbați care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje și au furat furat bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei, va începe în curând. Doi dintre cei patru inculpați au atacat în instanță cum au fost administrate probele din dosar, de către procurori, dar Tribunalul Alba le-a respins cererea. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Anunţ pentru proprietarii de imobile ce vor fi expropriate pe traseul Autostrăzii Sebeş-Turda, lot II

Publicat

primaria aiud

Titularii drepturilor asupra imobilelor supuse exproprierii pe tronsonul Autostrăzii Sebeş-Turda lot 2 vor fi convocaţi începând cu data de 29 martie în fața unei comisii de analiză a cererilor depuse de către aceștia. „Având în vedere prevederile Legii nr. 255/2010 precum și normele de punere în aplicare a acesteia, dar și faptul că în prezent […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate