Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale 2018 la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia

competente Domsa

Publicat

Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale/European Vocational Skills Week 2018 este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET) și a fost o oportunitate pentru organizația noastră de a contribui la îmbunătățirea profilului VET în comunitate și în întreaga Europă.

În cadrul acestei acțiuni  la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia  s-a organizat un eveniment numit ”I choose VET!/ Aleg VET” în care au fost organizate activitati cu scopul de a promova învățământul profesional și tehnic printre elevii de gimnaziu din Alba Iulia, precum și pentru a împărtăși experiențele de care au beneficiat elevi și profesori ai liceului prin programul Erasmus+, domeniul VET:

– ”Ziua VET”: elevi din clasele a VIII-a au fost invitați să devină, pentru o zi, elevi în liceul nostru și au participat la activități practice în laboratoarele și atelierele specifice calificărilor pe care școala noastră le oferă fiind îndrumați și informați de către profesori cu sprijinul unor elevi voluntari din liceul nostru. Feedback-ul din partea elevilor de gimnaziu a fost unul pozitiv.

– Expoziție cu rezultatele proiectelor realizate de către profesorii și elevii participanți în cadrul Programului Erasmus+.

– Eveniment de diseminare a proiectelor Erasmus+ derulate de școală, mobilități VET și parteneriate strategice. În anul școlar 2018-2019, în școala noastră sunt implementate 3 proiecte Erasmus+ și anume:

Proiectul “Successful Apprentices, Best Employees!” / “Practicieni de success, angajați de top!”, 2017-2018, Acțiunea KA1, Proiecte de mobilitate-Formare profesională (VET) – mobilități. În cadrul acestui proiect au fost organizate 3 fluxuri de stagii de practică în străinătate: un grup de 7 elevi, clasa a 10-a, Școala Profesională Germană, calificarea ”Operator la mașini cu comandă numerică” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Portsmouth, un grup de 8 elevi, 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ profesional, calificarea ”Mecanic auto” și 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ liceal, domeniul ”Electronică automatizări” – 2 săptămâni în Grecia, Salonic și un grup de 7 elevi, clasa a 12-a, învățământ liceal, calificarea ”Tehnician operator tehnică de calcul” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Plymouth.
Proiectul “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET”/“Parteneriat în domeniul tehnic pentru Inovare și Cooperare în IPT” – TECHNIC, 2017-2019, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriat strategic în domeniul formare profesională –VET. În acest proiect suntem parteneri cu IȘJ Alba și Consiliul Județean Alba și obiectivul general al proiectului este creşterea atractivității Învățământului Profesional și Tehnic pentru elevi și părinţi. Partenerii sunt din România, Germania și Italia.
Proiectul ” „Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools”/
„Tehnici inovatoare de predare pentru școala viitorului” – INTERNET, 2018-2020, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriate școlare.

Obiectivul general al proiectului este: îmbunătățirea competențelor cheie ale elevilor, în special a celor care se confruntă cu excluziunea socială. Elevi și profesori vor participa la activități transnaționale de învățare. Partenerii sunt din România, Germania, Spania, Grecia, Polonia și Turcia.

În acest context, este evident că Programul Erasmus+ oferă oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru o mai bună integrare pe piața muncii și pentru a îmbunătați calitatea activităților în domeniul educației.

[ngg src=”galleries” ids=”435″ display=”basic_slideshow”]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax