Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale 2018 la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia

avatar

Publicat

competente Domsa

Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale/European Vocational Skills Week 2018 este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET) și a fost o oportunitate pentru organizația noastră de a contribui la îmbunătățirea profilului VET în comunitate și în întreaga Europă.

În cadrul acestei acțiuni  la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia  s-a organizat un eveniment numit ”I choose VET!/ Aleg VET” în care au fost organizate activitati cu scopul de a promova învățământul profesional și tehnic printre elevii de gimnaziu din Alba Iulia, precum și pentru a împărtăși experiențele de care au beneficiat elevi și profesori ai liceului prin programul Erasmus+, domeniul VET:

– ”Ziua VET”: elevi din clasele a VIII-a au fost invitați să devină, pentru o zi, elevi în liceul nostru și au participat la activități practice în laboratoarele și atelierele specifice calificărilor pe care școala noastră le oferă fiind îndrumați și informați de către profesori cu sprijinul unor elevi voluntari din liceul nostru. Feedback-ul din partea elevilor de gimnaziu a fost unul pozitiv.

– Expoziție cu rezultatele proiectelor realizate de către profesorii și elevii participanți în cadrul Programului Erasmus+.

– Eveniment de diseminare a proiectelor Erasmus+ derulate de școală, mobilități VET și parteneriate strategice. În anul școlar 2018-2019, în școala noastră sunt implementate 3 proiecte Erasmus+ și anume:

Proiectul “Successful Apprentices, Best Employees!” / “Practicieni de success, angajați de top!”, 2017-2018, Acțiunea KA1, Proiecte de mobilitate-Formare profesională (VET) – mobilități. În cadrul acestui proiect au fost organizate 3 fluxuri de stagii de practică în străinătate: un grup de 7 elevi, clasa a 10-a, Școala Profesională Germană, calificarea ”Operator la mașini cu comandă numerică” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Portsmouth, un grup de 8 elevi, 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ profesional, calificarea ”Mecanic auto” și 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ liceal, domeniul ”Electronică automatizări” – 2 săptămâni în Grecia, Salonic și un grup de 7 elevi, clasa a 12-a, învățământ liceal, calificarea ”Tehnician operator tehnică de calcul” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Plymouth.
Proiectul “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET”/“Parteneriat în domeniul tehnic pentru Inovare și Cooperare în IPT” – TECHNIC, 2017-2019, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriat strategic în domeniul formare profesională –VET. În acest proiect suntem parteneri cu IȘJ Alba și Consiliul Județean Alba și obiectivul general al proiectului este creşterea atractivității Învățământului Profesional și Tehnic pentru elevi și părinţi. Partenerii sunt din România, Germania și Italia.
Proiectul ” „Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools”/
„Tehnici inovatoare de predare pentru școala viitorului” – INTERNET, 2018-2020, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriate școlare.

Obiectivul general al proiectului este: îmbunătățirea competențelor cheie ale elevilor, în special a celor care se confruntă cu excluziunea socială. Elevi și profesori vor participa la activități transnaționale de învățare. Partenerii sunt din România, Germania, Spania, Grecia, Polonia și Turcia.

În acest context, este evident că Programul Erasmus+ oferă oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru o mai bună integrare pe piața muncii și pentru a îmbunătați calitatea activităților în domeniul educației.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Eminescu și copiii”: Moment literar-artistic, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

avatar

Publicat

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii și cadrele didactice au format marți, 15 ianuarie, un singur suflet pentru aniversarea a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Emniescu și totodată a 25 de ani de când școala poartă numele patronului său spiritual.  Elevii ciclului gimnazial coordonați de profesorii de limba […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mașină în flăcări pe strada Ionel Pop din Alba Iulia

avatar

Publicat

O mașină a luat foc marți seara, în jurul orei 20.50, pe strada Ionel Pop din Alba Iulia. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Alba. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială la un incendiu izbucnit la un autoturism în Alba Iulia, a transmis ISU Alba. Urmează să fie stabilită […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

VIDEO: Scene șocante de violență între doi tineri. Elev de liceu din Alba, agresat în plină stradă de un alt adolescent

avatar

Publicat

bagau

Elev bătut pe stradă: Un adolescent de 17 ani din Băgău (județul Alba), elev la un liceu din Ciumbrud, a fost lovit violent de un alt tânăr, în vârstă de 16 ani. Totul ar fi pornit de la o fată. Incidentul s-a produs luni în jurul prânzului, în apropierea unei stații de autobuz din Ciumbrud, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CODUL RUTIER 2019: O nouă situaţie în care poţi rămâne FĂRĂ PERMIS. Ce prevede un proiect MAI

avatar

Publicat

volan

CODUL RUTIER 2019: Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregăteşte modificări în Codul Rutier 2019. Printe acestea, o nouă situaţie în care permisul auto va fi suspendat pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat MAI, prin proiectul de act normativ se propune interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate