Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale 2018 la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia

avatar

Publicat

Publicitate
competente Domsa

Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale/European Vocational Skills Week 2018 este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET) și a fost o oportunitate pentru organizația noastră de a contribui la îmbunătățirea profilului VET în comunitate și în întreaga Europă.

În cadrul acestei acțiuni  la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia  s-a organizat un eveniment numit ”I choose VET!/ Aleg VET” în care au fost organizate activitati cu scopul de a promova învățământul profesional și tehnic printre elevii de gimnaziu din Alba Iulia, precum și pentru a împărtăși experiențele de care au beneficiat elevi și profesori ai liceului prin programul Erasmus+, domeniul VET:

– ”Ziua VET”: elevi din clasele a VIII-a au fost invitați să devină, pentru o zi, elevi în liceul nostru și au participat la activități practice în laboratoarele și atelierele specifice calificărilor pe care școala noastră le oferă fiind îndrumați și informați de către profesori cu sprijinul unor elevi voluntari din liceul nostru. Feedback-ul din partea elevilor de gimnaziu a fost unul pozitiv.

– Expoziție cu rezultatele proiectelor realizate de către profesorii și elevii participanți în cadrul Programului Erasmus+.

– Eveniment de diseminare a proiectelor Erasmus+ derulate de școală, mobilități VET și parteneriate strategice. În anul școlar 2018-2019, în școala noastră sunt implementate 3 proiecte Erasmus+ și anume:

Proiectul “Successful Apprentices, Best Employees!” / “Practicieni de success, angajați de top!”, 2017-2018, Acțiunea KA1, Proiecte de mobilitate-Formare profesională (VET) – mobilități. În cadrul acestui proiect au fost organizate 3 fluxuri de stagii de practică în străinătate: un grup de 7 elevi, clasa a 10-a, Școala Profesională Germană, calificarea ”Operator la mașini cu comandă numerică” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Portsmouth, un grup de 8 elevi, 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ profesional, calificarea ”Mecanic auto” și 4 elevi, clasa a 10-a, învățământ liceal, domeniul ”Electronică automatizări” – 2 săptămâni în Grecia, Salonic și un grup de 7 elevi, clasa a 12-a, învățământ liceal, calificarea ”Tehnician operator tehnică de calcul” – 2 săptămâni în Marea Britanie, Plymouth.
Proiectul “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET”/“Parteneriat în domeniul tehnic pentru Inovare și Cooperare în IPT” – TECHNIC, 2017-2019, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriat strategic în domeniul formare profesională –VET. În acest proiect suntem parteneri cu IȘJ Alba și Consiliul Județean Alba și obiectivul general al proiectului este creşterea atractivității Învățământului Profesional și Tehnic pentru elevi și părinţi. Partenerii sunt din România, Germania și Italia.
Proiectul ” „Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools”/
„Tehnici inovatoare de predare pentru școala viitorului” – INTERNET, 2018-2020, Acțiunea cheie 2 (KA2), Parteneriate școlare.

Obiectivul general al proiectului este: îmbunătățirea competențelor cheie ale elevilor, în special a celor care se confruntă cu excluziunea socială. Elevi și profesori vor participa la activități transnaționale de învățare. Partenerii sunt din România, Germania, Spania, Grecia, Polonia și Turcia.

În acest context, este evident că Programul Erasmus+ oferă oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru o mai bună integrare pe piața muncii și pentru a îmbunătați calitatea activităților în domeniul educației.

[ngg src=”galleries” ids=”435″ display=”basic_slideshow”]

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN 7, la ieșirea din Vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. TRAFIC ÎNGREUNAT

avatar

Publicat

politie noaptea

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui accident rutier petrecut luni seară pe DN 7 în zona intersecției cu DJ 107 C, la ieșirea din vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. În urma evenimentului rutier traficul în zonă este îngreunat. Un accident rutier s-a petrecut luni seară în jurul orei 17:45 pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de 1 Decembrie. Condiţii meteo în Transilvania şi la munte în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 19 noiembrie – 2 decembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se răceşte până în 24 noiembrie, apoi se încălzeşte până în 27 noiembrie, temperaturile urmând să scadă din nou din 28 noiembrie. Noi şanse de precipitaţii vor fi în zilele de 20, 21, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia

avatar

Publicat

Mai bine de 62.000 de euro va plăti Primăria Alba Iulia pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia. Licitația pentru acest serviciu a fost câștigată de ADDA CONSTRUCT SRL, o firmă din Alba Iulia.Valoarea contractului este de 292.500 de lei și presupune lucrări de curățare și protecție […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie a fotografului de război Costică Acsinte, la Alba Iulia. Portrete de militari şi viaţa în anii `30-68

avatar

Publicat

ACSINTE.100, expoziția cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă publicului la Casa Forum din Alba Iulia, în perioada 22 – 25 noiembrie.Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate