Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Săptămâna europeană a mobilității”, sărbătorită la Aiud. Concursuri de alergare, dans sportiv și activități pentru copii

Publicat

În perioada 16 – 22 septembrie, Primăria municipiului Aiud, în parteneriat cu unitățile de învățământ aiudene, au organizat o serie de activități dedicate „Săptămânii europene a mobilității”.

Tema din acest an a fost „Combină și deplasează-te”, prin care s-a dorit a fi o reflectare asupra faptului că autovehiculele sunt principala sursă de poluare, de consum de energie dar și de aglomerare urbană.

Campania a debutat cu evenimentul sportiv Aiud Green Run by DP World, eveniment care a cuprins 3 probe de alergare și care a îmbinat pasiunea pentru alergare cu importanța protejării mediului înconjurător, traseul parcurgând păduri transilvănene sălbatice, tipice acestei zone a Munților Apuseni.

„Împreună cu grădinițele din Aiud, partenerele noastre la fiecare ediție a campaniei, am desfășurat o serie de activități dedicate special preșcolarilor.

Pe Stadionul „Metalul” a avut loc un eveniment de dans sportiv dedicat copiilor până la vârsta de 6 ani, iubitori de mobilitate.

S-a desfășurat un concurs între grupele mari ale tuturor grădiniţelor de pe raza municipiului Aiud.

Competiția sportivă cu componentă de educație ecologică a avut loc pe terenul de sport din incinta Colegiului Național Bethlen Gabor Aiud”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

De asemenea, a avut loc tradiționalul marș al copiilor de la Grădinița cu program prelungit nr. 2 Aiud și copii de la Grădinița cu program prelungit Primii pași prin Piața Iuliu Maniu, până la Primăria municipiului Aiud.

„Pe traseu, copiii au promovat mersul pe jos, ciclismul și folosirea transportului în comun în detrimentul mașinii personale, împărțind flyere și susținând cauza prin pancarte reprezentative.

„Săptămânii Mobilității europene” s-a încheiat vineri, când am promovat deplasarea pe jos la serviciu, la cumpărături sau la orice alte activități zilnice pentru care, de obicei folosim mașina.

Astfel, în ziua: „În oraş fără maşină”, am recomandat să se folosească bicicleta, mijloacele de transport în comun sau mersul pe jos în detrimentul propriei mașini, în scopul reducerii poluării atmosferice”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Aiud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax