Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna Francofoniei la Colegiul Economic din Alba Iulia. Vizionări de filme în franceză, expoziţii şi momente artistice

Publicat

IMG_0106 În această săptămână, elevi şi profesori de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia au fost implicaţi în proiectul educațional „Toujours Francophone” ce marchează Săptămâna Francofoniei. Elevii au fost încurajaţi să conștientizeze importanța studierii limbii franceze, cu atât mai mult cu cât aceștia se pregătesc să lucreze în turism.

De asemenea, liceenii îşi îmbunătăţesc abilităţile de comunicare orală în limba română și franceză și vor cunoaște care sunt țările în care franceza este limbă oficială.

Coordonatorii proiectului educativ, profesorii Mihaela Stanciu, Cristina Toth, Daniela Crișan și Lavinia Dobra și-au propus și în acest an să așeze Colegiul Economic pe harta evenimentelor dedicate acestei sărbători.

Grupul ţintă este reprezentat de elevii din clasele a XI a A, a XI-a B a XI-a F, a IX-a D, a IX-a E de la Colegiul Economic „D. Pop Marţian” Alba Iulia.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea abilităţilor de comunicare în scris și oral  în limba română şi mai ales în limba franceză, stimularea creativităţii şi cultivarea sensibilităţii și conştientizarea importanței studierii limbilor străine.

Locul de desfăşurare al activităților a fost Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic pentru întreaga săptămână 16-20 martie 2015.

Proiectul a presupus vizionări de filme în limba franceză, urmate de discuții și fișe de lucru pe marginea acestora, realizarea unei expoziţii de afișe tematice ”La francophonie”, o prezentare interactivă „La Francophonie, qu`est-ce  que c`est?”, un moment artistic constând în recitarea creațiilor literare ale elevilor cu cele 10 cuvinte 2015, ”Les Dix mots 2015” și vizitarea expoziției cu cărți în limba franceză existente în fondul documentar al CDI.

În fiecare an, la 20 martie, statele membre şi observatoare din cadrul Organizaţiei Internaţionale ale Francofoniei (OIF), din cinci continente, celebrează Ziua Internaţională a Francofoniei. România marchează acest eveniment, alături de alte 76 de state, printr-o serie de manifestări culturale, artistice şi educaţionale, organizate atât în ţară cât şi în străinătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax