Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Săptămână încărcată de evenimente pentru Salvamont Alba: activități de informare în școli și exercițiu în Munții Apuseni

Publicat

A fost o săptămână încărcată de evenimente pentru Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba care a desfășurat activități de informare și prevenire a accidentelor montane prin instruiri în școlile din județ. Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna, Școala Gimnazială din Săsciori și Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud au făcut „Școala Altfel” în prezența salvatorilor montani cărora le-au adresat întrebări despre echiparea în drumeții, despre reguli de respectat pe munte, reguli de respectat pe pârtiile de schi. Totodată elevii au făcut mișcare fiind antrenați în activități dinamice de către membri echipei Salvamont Alba.

Totodată salvamontiștii din Alba au pus accent accent pe prevenție. În acest sens au fost refăcute unele marcaje în traseele care străbat munții Trascău, unde au fost semnalate probleme de orientare a turiștilor, sau obstacole care blochează potecile turistice în zona montană.

De asemenea, salvamontiștii au pus accent pe pregătirea profesională. Astfel, au profitat de perioadele extrasezon pentru a participa la etape de pregătire atât în salvare montană cât și salvaspeo.

Sâmbătă, 28 octombrie, un număr de 13 salvatori montani, salvatori salvaspeo și voluntari ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba au participat la un exercițiu regional de cooperare desfășurat în Avenul din Doștina Lumineștilor (comuna Sohodol), peșteră cu o dezvoltare de peste 100 metri pe verticală.

Aici a fost simulată salvarea unui accidentat din peșteră și transportul acestuia la cea mai apropiată cale de acces în vederea preluării victimei de către ambulanță.

Au participat peste 30 de salvatori montani și salvaspeo din 4 județe (Alba, Mureș, Cluj, Harghita), care au exersat tehnicile de acordare a primului ajutor în mediul subteran speologic și evacuarea terestră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax