Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Săptămână neagră pe șoselele din județul Alba! ACCIDENTE GRAVE cu victime, mașini distruse și pagube

Publicat

O săptămână neagră a început duminica trecută pe șoselele din județul Alba, și a ținut până joi seara. Un bilanț tragic, cu victime omenești, mașini făcute praf, drumuri blocate, întârzieri și multe pagube materiale. Din peisaj nu au lipsit motivele clasice: șoferi băuți, viteză, nerespectarea regulilor de circulație, dar și drumurile foarte aglomerate. 

Un accident s-a produs joi seară în Alba Iulia, pe bulevardul  Republicii în zona Stadion – Bazinul Olimpic. O persoană a fost rănită, după ce un autoturism BMW s-a izbit de un VW. Detașamentul Alba Iulia al Inspectoratului pentru Situații de urgență a intervenit cu o autospecială de descarcerare. Potrivit IPJ Alba, cele două autoturisme s-au ciocnit frontal. În fiecare dintre mașini se afla câte o persoană, la volan. Ambele persoane au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 17.14, poliţiştii din Zlatna au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident rutier, produs joi, pe DN 74, pe raza comunei Ampoiţa.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la locul accidentului, a rezultat că N.T., un tânăr de 19 ani, din comuna Meteş, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Naţional 74, la intersecția cu Drumul Comunal 68, la km. 94+750 metri, în localitatea Ampoița, nu a respectat semnificația indicatorului ”Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare conduse regulamentar de un alt tânăr, B.A., de 21 de ani din comuna Bistra.

În urma accidentului, două persoane, printre care și conducătorul auto de 19 ani, din comuna Meteş, au suferit leziuni  şi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Alba. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Un accident rutier s-a petrecut tot joi, în jurul orei 15.45, pe DN1, la intrarea în municipiul Aiud, dinspre Alba Iulia. O persoană a fost rănită după ce o maşină s-a răsturnat pe marginea drumului. Accidentul s-a petrecut în dreptul intersecţiei cu drumul spre Rădeşti. În autoturism se aflau mai mulți tineri, unul dintre ei fiind rănit. Inițial, informațiile provenind de la polițiști indicau că în mașină au fost două persoane. Nu au fost implicate alte maşini în accident. Şoferul a pierdut, cel mai probabil, controlul volanului şi a ajuns cu maşina, pe cupeu, în şanţ.

Un accident a avut loc joi în jurul orei 11.50 pe șoseua de centură a municipiului Alba Iulia, la intrarea pe șosea din cartierul Partoș. Se pare că este vorba despre o tamponare în care au fost implicate o autoutilitară şi un TIR. Potrivit martorilor, nu au fost persoane rănite. Cel mai probabil cauza accidentului este neacordarea de prioritate.

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din Craiova s-a ales cu dosar penal la Blaj. A condus o autoutilitară, sub influenţa alcoolului, DN 14 B şi s-a răsturnat cu aceasta în şanţul de pe marginea drumului.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.20, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe Drumul Naţional 14 B, au observat că la km 128 se afla, răsturnată în afara părții carosabile, o autoutilitară avariată.

În urma verificărilor, conducătorul auto a fost identificat ca fiind  I.G., un bărbat de 31 de ani din municipiul Craiova, judeţul Dolj.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că şoferul era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Patru mașini au fost implicate într-un accident rutier produs marți în centrul municipiului Alba Iulia, în apropierea sediului Electrica (Strada Nicolae Bălcescu) în jurul orei 15.00. Două autoturisme s-au ciocnit și au ricoșat în alte două mașini. Potrivit reprezentanților Inspectyoratului Județean de Poliție Alba, în urma ciocnirii nu s-au înregistrat victime.

Luni, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au fost sesizați, cu privire la producerea unui accident de circulaţie, soldat cu pagube materiale, pe strada Mihail Kogălniceanu, din Sebeș, precizându-se că unul dintre conducătorii auto a plecat de la locul faptei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş au identificat, cu operativitate, conducătorul auto care a plecat de la locul producerii accidentului, acesta fiind T.A.F., un bărbat de 29 de ani din localitatea Lupşa, judeţul Alba. Poliţiştii au constat că bărbatul, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihail Kogălniceanu, din Sebeș, nu a păstrat distanţa regulamentară şi a acroşat un autoturism care circula în faţa sa, care era condus regulamentar de către F.A., o femeie de 33 de ani din municipiul Sebeş. Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale iar autorul, T.A.F. a plecat de la locul producerii evenimentului.

Luni, sensul giratoriu din centrul municipiului Alba Iulia a fost scena unei noi tamponări. Aproape săptămânal au loc astfel de accidente în zonă din cauza neatenției dar și a semaforului foarte aproape de sens.

Duminică, o persoană şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier petrecut pe DN1, între Aiud şi Turda, la Mirăslău. Trei maşini au intrat în coliziune. Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări de la faţa locului, un bărbat în vârstă de 62 de ani din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism, în direcţia Aiud-Turda, nu ar fi păstrat o distanţă suficientă faţă de alt autoturism, înmatriculat în Hunedoara, condus de un tânăr în vârstă de 19 ani (din judeţul Hunedoara).

Pentru a evita coliziunea, acesta a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o maşină condusă de un tânăr în vârstă de 36 de ani din judeţul Hunedoara. Ulterior, autoturismele au ricoşat în maşina condusă de tânărul de 19 ani. O femeie în vârstă de 61 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani, a decedat, în drum spre spital. Au fost răniţi uşor şoferul de 36 de ani şi alte două persoane, pasagere în acelaşi autoturism, dar şi conducătorul auto care a provocat accidentul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Radu

    sâmbătă, 25.11.2017 at 17:44

    În cel de la Aiud au fost 5 oameni în mașină nu doi Cum a-ți scris voi mai în sus sunteți informați greșit

  2. Tara lui Papura Voda

    sâmbătă, 25.11.2017 at 18:11

    „Soferii” albaiulieni: putem mai mult!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax