Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”. Atelier de pregătire militară și acțiuni de ecologizare

Publicat

DSCN5915 În aceste zile, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” a primit vizita a aproximativ 200 de elevi de gimnaziu din Alba Iulia (Școala gimnazială ,,Mihai Eminescu” și Școala gimnazială ,,Avram Iancu”) dar și din localitățile Meteș și Ampoița. De asemenea, elevii militari au primit, cu brațele deschise, vizita unor tineri din Cluj-Napoca și Brașov, dornici de cunoaștere, plin de entuziasmul specific vârstei, curioși să intre într-o lume cu totul nouă, aceea a învățământului militar liceal. Elevii în uniformă albastră au oferit răspunsuri la toate întrebările legate de mediul cazon, de rigorile disciplinei militare, de specificul procesului instructiv-educativ și i-au îndemnat să îmbrățișeze, cu încredere, perspectiva învățământului militar.

”Ne-a bucurat interesul oaspeților noștri și, mai ales, faptul că unii dintre ei sunt deja înscriși pentru admiterea în colegiul militar 2015, au transmis reprezentanții colegiului.

Oaspeții au fost primiți și însoțiți pe tot parcursul vizitei de către elevii fruntași ai colegiului militar gazdă. Piesa de rezistență a vizitei a fost atelierul de pregătire militară, coordonat de către căpitanul Lucian Rusu, unde au fost expuse elemente specifice orelor de instruire, tragere, pregătire militară generală.

Elevii Şcolii Gimnaziale ,,Avram Iancu” din Alba Iulia, în semn de mulțumire și apreciere, au oferit câteva momente artistice frumoase: chitară clasică, cor și interpretarea unor melodii tradiționale românești. În cea de a doua zi a săptămânii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!”, drăgălășenia, inocența și talentul s-au îmbinat cu disciplina, dăruirea și buna conduită.

Pe lângă aceste activități, elevii colegiului militar albaiulian au participat la acțiuni de ecologizare, ambientare și comemorare. Astfel, în cadrul ,,Lunii plantării arborilor” (15 martie – 15 aprilie) două plutoane de elevi de clasa a X-a, însoțiți de către comandantul companiei, căpitan Lucian Rusu și profesorul diriginte Valer Macarie, au participat la campania de plantare a puieților din zona Ciugud, județul Alba, unde alături de o grupă de studenți din Orașul Marii Uniri au reușit să planteze aproximativ 1000 de arbuști (gorun, frasin, paltin și salcâm).

Anul 2015 a fost declarat ca ,,An al veteranilor”. Și, pentru că această săptămână este dedicată activităților menite să știi mai multe și să fii mai bun, dar este și Săptămâna Patimilor, premergătoarea Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, a fost un bun prilej de meditație, de comemorare a eroilor, de respect față de dăruirea și jertfa lor.

Cei mai tineri elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” au participat, miercuri, 8 aprilie, în Cimitirul Veteranilor din Alba Iulia, la o scurtă lecție de istorie, predată cu emoție de către colonel (r) Papeși Eugen, președintele Asociație veteranilor de război, filiala Alba, care în curând va aniversa 80 de ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax