Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sărbătoare la Filiala Alba a Colegiului Psihologilor din România

Publicat

Denumită generic ”Ziua Psihologului”, data de 27 mai marchează și sărbătorește, anual, primul act de reglementare a profesiei de psiholog în România.

Acum exact 20 ani, în data de 27 mai 2004, Parlamentul României emitea Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, acest moment reprezentând actul de naştere al noii profesii reglementate.

Păstrând obiceiul și bucuria reîntâlnirii, Filiala Alba a Colegiului Psihologilor din România, reprezentată de președinte Eliza Boilă, și-a invitat și în acest an membrii, colaboratorii, prietenii și susținătorii pentru a marca împreună, așa cum se cuvine, o zi atât de importantă pentru comunitate.

Întâlnirea a avut loc vineri, 24 mai, începând cu ora 17:30, în Sala Dietei din Palatul Principilor, în prezența invitaților, a membrilor comisiilor de specialitate din cadrul comitetului filialei Alba (Mîndru Mihaela Doinița – Psihologie aplicată în domeniul securității naționale, Mizgai Ancuța – Psihologia muncii și organizațională, Henegar Ioana – Psihologie clinică, Gruiță Maria Elena -Psihoterapie, Ghircău Ana Mirela – Consiliere psihologică, David Cenariu Mariana – Psihologia transporturilor, Muntean Atena-Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, Gavriluț Doina-Psihopedagogie specială) și a psihologilor din întreg județul.

Momentul a debutat cu un cuvânt adresat de Eliza Boilă, președintele filialelei.

”Psihologia, ca știință și practică, este esențială într-o lume în care schimbarea și complexitatea sunt constante.

În fața acestor provocări, noi suntem cei care oferim sprijin, claritate și soluții. De la evaluare și testare, consiliere și terapie, la cercetare și educație, munca noastră contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la promovarea sănătății mintale.

Dar, nu mai puțin important, anul acesta sărbătorim și 10 ani de la nașterea Filialei Alba a Colegiului Psihologilor, organism puternic care ne reprezintă la nivel național și care ne aduce împreună, transformându-ne într-o ”familie” care se susține, colaborează, crește”, au transmis reprezentanții organizației, într-un comunicat de presă.

La eveniment au participat și reprezentanți ai celor mai importante instituții județene: Primăria Alba Iulia, Prefectură, DGASPC, IPJ, ISJ, ISU, Spitalul Județean de Urgență Alba, Serviciul de Probațiune.

”Sărbătorim astăzi nu doar profesia noastră, ci și comunitatea noastră. Vă mulțumesc tuturor pentru dedicarea, pasiunea și profesionalismul vostru.

Fie ca această zi să fie un prilej de mândrie și de reîncărcare a energiei pentru misiunea noastră continuă.

Să rămânem uniți, să ne susținem unii pe alții și să continuăm să aducem servicii de calitate în viețile celor pe care îi servim. La mulți ani, dragi colegi psihologi” a transmis Eliza Boilă – președinte Colegiul Psihologilor Filiala Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax