Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sărbătoarea „Fiii satului” la Drâmbar şi Teleac. Ceremonii religioase, înmânare de diplome şi meci de fotbal. PROGRAMUL de duminică

Publicat

11855653_1603801253178079_2587804050033091181_n În acest weekend, este sărbătoare la Drîmbar şi Teleac. Sâmbătă, „Fiii satului” au participat la ceremonii religioase şi de pomenire a eroilor, iar primarul a înmânat diplome unor cetăţeni, pentru promovarea satului natal. După-amiaza, a fost meci de fotbal, iar sărbătoarea continuă şi duminică.

Sâmbătă, ziua a debutat la Biserica Ortodoxă din Drîmbar cu slujba Sfintei Liturghii. Momentul a consemnat o sărbătoare întreită: Adormirea Maicii Domnului, Hramul Bisericii din Drîmbar dar şi 20 de ani de la sfinţirea locaşului de cult.

După oficierea Sfintei Liturghii primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a înmânat doamnei Anisia Popa, din Drîmbar, titlu de cetăţean de onoare al comunei Ciugud.

Vinul casei tale din MUST de la JIDVEI. Comandă de pe acum mustul, pe care îl primești acasă după ce începe culesul viei.  Detalii despre sortimente și modalitatea de achiziționare pe vindejidvei.ro

Edilul comunei Ciugud a înmânat şi patru diplome de excelenţă către Ioan Filimon pentru promovarea satului natal Drîmbar, profesorului Ioan Magda, pentru întreaga activitate desfăşurată în scrierea monografiei satelor Teleac şi Drîmbar şi dr. Pop Gavril pentru ajutorul dat Bisericilor din Drîmbar şi Teleac, precum şi preotului paroh Constantin Gheorghe, la 20 de ani de la sfinţirea Bisericii din Drîmbar.

Un moment emoţionant a fost participarea la sărbătoarea drîmbărenilor şi telecenilor a unei delegaţii din Republica Moldova, mai precis a primarului din Capaclia, Alexei Busuioc însoţit de câţiva consilieri.

Manifestarea a continuat cu o slujbă de pomenire a eroilor la monumentul din Drîmbar, urmată de o depunere de coroane. Alt moment special a fost lansarea plachetei de versuri „La Drîmbar” a lui Ioan Filimon, fiu al staului Drîmbar. Manifestările au continuat cu o partidă de fotbal între Teleac şi Drîmbar.

Programul de Duminică, 16 august

Orele 9.30-10.00: primirea oaspeţilor la Biserica Ortodoxă Teleac

Orele 10.00-12.00: Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă Teleac

Acordarea de diplome

Orele 12.00- 12.30 Slujba de pomenire la Monumentul Eroilor Teleac

Ora 17.00 Lansarea Monografiei satelor Drâmbar și Teleac – zona Restaurant Mureșul Drîmbar

Ora 17.15 Spectacol folcloric – zona Restaurant Mureșul Drîmbar

Ansamblul Folcloric „Doina Mureșului Ciugud”

Ansamblul Folcloric al Județului Alba, condus de Alexandru Pal

Roxana Reche

Cătălin Hașa

Dorina Narița

Marinela Baba

Eugen Mihăilă

Ora 21.00 – Artificii

sursa foto: Facebook, Primăria Ciugud

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax