Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sărbătoarea hramului la Capela Penitenciarului din Aiud. Concert de pricesne și vizită a unor deținuți la Mănăstirea Râmeț

Publicat

Capela Penitenciarului Aiud și-a cinstit ocrotirii joi, 29 iunie. Cu aceasta deosebită ocazie, în biserica închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel, deținuții custodiați în această unitate au putut participa la slujbele Utreniei și Sfintei Liturghii săvârșite de către preoții militari din județul Alba. Cuvântul de învățătură intitulat „Sfinții Apostoli Petru și Pavel – ocrotirii celor întemnițați” a fost rostit de preotul militar Constantin Bratu, slujitor al Colegiului National „Mihai Viteazul”, din Alba Iulia.

După Sfânta Liturghie, preoții au săvârșit o slujbă de mulțumire, au sfințit mai multe obiecte de cult și i-au pomenit în cadrul Parastasului pe toți ofițerii și agenții care au trecut la cele veșnice.

Sărbătoarea hramului a continuat cu un concert de pricesne în cadrul căruia părintele militar Ovidiu Truta de la Centrul 346 Comunicații și Tehnologia Informației „Sava Hentia”, din Sebeș, și pr. militar Dorin Ursu de la Inspectoratul de Jandarmi al Județului Alba, au emoționat sufletele celor închiși, transmițând prin intermediul cântărilor bisericești starea firească de pocăință pe care oricine greșește trebuie să o aibă.

Printre activitățile desfășurate s-a numărat și slujba de binecuvântare a lucrărilor recent efectuate la mai multe clădiri din spațiul administrativ, la care au luat parte și angajați ai Penitenciarului Aiud.

La final, preoții au vizitat câteva secții de deținere și au grăit cu mai mulți deținuți nevizitați.

O altă activitate desfășurată tot cu prilejul hramului capelei Penitenciarului a avut loc vineri, 30 iunie 2023, la Mănăstirea Râmeț.

Astfel, 10 persoane private de libertate care prestează activități lucrative au participat la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită cu ocazia celui de-al doilea hram al așezământului monahal, Sfântul Ghelasie de la Râmeț.

În cadrul pelerinajului, aceștia au vizitat complexul monastic și au ascultat cuvântul de învățătură rostit de pr. Prof. Univ. Dr. Emil Jurcan, bucurându-se de rugăciunile unui sobor de preoți impresionant și de cântările interpretate cu multă măiestrie de corul maicilor care viețuiesc în această vatră sihăstrească.

Acordarea asistenței religioase ortodoxe în penitenciare reprezintă o îndatorire pastoral-misionră a Bisericii Ortodoxe Române,  iar implicare activă a slujitorilor ei în diferite activități au ca finalitate creșterea șanselor de incluziune socială a persoanelor private de libertate, au transmis reprezentanții Penitenciarului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax