Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Scaune viu colorate și mese imprimate cu role de film la Cinema 3D din Alba Mall. Programul și câte filme vor rula săptămânal la cineplex


Publicat

În prima jumătate a lunii mai, cinematograful va fi deschis publicului albaiulian. Precizările au fost făcute de Adrian Cojocaru, reprezentantul companiei Colours Cinema, care va opera cineplexul de la Alba Mall. Se așteaptă cel mai important aviz, clasificarea și înregistrarea cinematografului la Consiliul Național al Cinematografului.

Cinematograful are două săli cu un total de 220 de locuri și proiecții 3D și 2D, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri. Au fost montate scaune viu colorate în săli și au fost aduse mesele și scaunele din cafenea, care au ca temă un studio de cinema.

În aceste zile se montează partea de incinte acustice în săli, iar săptămâna viitoare se vor amplasa echipamentele de proiecție și vor începe probele. Cineplexul va avea pentru început un număr de 12 angajați, iar, potrivit reprezentantului Colours Cinema, 80% din staff este definitivat.

„Acest cinematograf răspunde înainte de toate necesității orașului. Este și un punct de atracție, deoarece tot ce este perimetral, mă refer la Deva, Sibiu, Hunedoara, va aduce lume în plus. Ca implicare la nivel social și profesional putem să vă spunem că vor exista 12 angajați”, au declarat reprezentanții Alba Mall.

Voicu Vușcan, administratorul Alba Mall a spus că ales să realizeze această investiție în incinta centrului comercial pentru că a fost cerut și a făcut-o pentru comunitate.

Deja au fost montate scaunele în sălile de cinema. Sunt viu colorate şi au suporturi pentru băuturile răcoritoare, iar reprezentanții care vor opera noul cineplex din Alba Mall au montat scaunele în așa fel încât spectatorii să aibă un spaţiu confortabil faţă de cei din faţă.

Cafenea cu tematica unui studio de cinema

Va fi amenajat un bar în foaier, care va avea o funcționalitate multiplă, atât cafenea, cât şi loc de relaxare pentru pauzele între filme. Albaiulienii își vor putea savura cafeaua și de asemenea își vor putea cumpăra atât băuturi, cât și alte produse pe care le pot consuma în sala de cinema.

În cafenea vor fi amenajate mese pe care sunt desenate role de film, scaune asemănătoare cu ale regizorilor de film, dar și colțare, iar capacitatea este de 60 de locuri.

În sălile de cinema cu capacitate este de 110 locuri fiecare, sistemul de climatizare este automat. În ceea ce privește proiecțiile, acestea vor avea o înălțime de 3,80 m și 8 m lungime.

Cinematograful va fi complet digital, de ultimă generație, iar proiecțiile vor fi 2D și 3D. Reprezentantul companiei a spus că proiecțiile 3D vor fi pasive, albaiulienii vor fi folosi ochelari speciali 3D pe care îi vor primi la intrare și îi vor păstra, până data viitoare când se întorc la cinema.

Cinematograf digital cu aparatură modernă
Ca și echipamente folosite, Adrian Cojocaru a spus că au fost achiziționate tot ceea ce înseamnă „vârf de gamă” pentru un cinematograf digital: videoproiectoare care aparțin unei mărci lider în acest tip de echipamente, cu sunet Dolby Surround, un procesor foarte performant, sistem 3D MasterImage, incinte acustice Tannoy.

Se colaborează cu cei mai mari distribuitori de filme din Româna și, potrivit lui Adrian Cojocaru, „asta ne permite să aducem, în aceeași zi în care este premiera unui film la nivel național, în București sau în orice oraș din România, și în Alba Iulia”.

Spectatorii își pot rezerva locurile pe care și le doresc în sală

Din punct de vedere al programului, Adrian Cojocaru, reprezentantul Colours Cinema a spus că va fi de luni până vineri, de la ora 13.00 la 24.00, în prima parte a zilei fiind proiectate filme pentru copii. În weekend, primul film va fi proiectat de la ora 10.00 și programul continuă până la ora 24.00. Vor rula 8 filme în timpul săptămânii și 12 în weekend, în prima parte fiind animații pentru copii și seara filme pentru alte vârste.

Spectatorii vor avea posibilitatea să-și rezerve locurile pe care și le doresc din sală, atât pe internet, cât şi telefonic. Cei care optează pentru internet, vor intra pe site-ul cinematografului își aleg filmul, ora la care rulează și automat vor fi afișate sala și locurile disponibile. Se vor putea rezerva maxim patru locuri de persoană și trebuie să mergeți să vă achiziționați biletul cu o jumătate de oră înainte de începerea filmului.

Prețul unui bilet va fi de la 15 lei până la 20 lei, în funcţie de zi, film şi categorie de spectatori. În ziua de miercuri, spectatorii beneficiază de oferta 1+1, mai exact la fiecare bilet cumpărat al doilea bilet este gratuit.

Țintele companiei pe care potrivit lui reprezentantului Colours Cinema „sigur le vom obține~ este clasa I, care este aceeași clasificare cu a multiplexurilor din București sau din Cluj.

De sărbători vor fi promoții speciale, iar, în colaborare cu ONG-urile din Alba Iulia, Colours Cinema dorește ca pentru diferite categorii de copii să fie gratuitate la proiecțiile cinema.

De asemenea se intenționează ca sălile cinematografului să fie și locuri de întâlnire pentru actori și public, la Alba Iulia Music & Film Festival, dar și de vizionare a unor filme din cadrul evenimentului.

Cineplexul de la Alba Iulia este cel de-al doilea deschis de compania Colours Cinema, primul fiind inaugurat în 2012 la Craiova. Potrivit reprezentantului companiei, urmează și un al treilea cinematograf, la Focșani. Investiția de la Alba Iulia se ridică la 500.000 de euro fără TVA.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Avertizare Infotrafic: Restricția de circulație pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu, rămâne și pe timpul nopții

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, restricţia aplicată (prima bandă şi cea de urgenţă) între km 274-272, raza localităţii Sălişte, jud. Sibiu, sensul de deplasare Sebeș – Sibiu, va rămâne şi pe timpul nopţii, până la finalizare, semnalizată corespunzător.

În zonă se fac pentru lucrări de colmatare a fisurilor din asfalt

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Poliția sfătuiește conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

După pandemie, 45% dintre români vor să-și schimbe locul de muncă. IT-iştii și specialiştii, cele mai mari șanse

Publicat

angajat lucru munca

Primul lucru pe care îl vor face 45% dintre români, după pandemie, va fi să îşi schimbe locul de muncă, iar cea mai mare încredere în şansele de a găsi un post disponibil o au IT-iştii, specialiştii şi muncitorii calificaţi, reiese dintr-un sondaj întocmit de o platformă de recrutare online.

Potrivit eJobs România, 14,5% dintre respondenţi nu au în plan să facă vreo schimbare, 11% vor să urmeze un proces de reconversie profesională, iar 9% au de gând să plece din ţară.

De asemenea, 6,5% din totalul celor chestionaţi spun că vor să-şi deschidă un business odată ce economia îşi va reveni, în timp ce 5% se gândesc să solicite o mărire salarială.

Întrebaţi care cred că sunt categoriile profesionale care îşi vor găsi cel mai uşor un loc de muncă la finalul pandemiei, 23% dintre participanţii la sondaj au pus pe primul loc specialiştii, iar 21% cred că şansele cele mai mari le au IT-iştii şi 15% menţionează muncitorii calificaţi. În ierarhie urmează tinerii fără experienţă (14%), muncitorii necalificaţi (12,5%) şi candidaţii peste 45 de ani (7,4%).

În această vară, cel mai bun moment pentru schimbarea locului de muncă

Conform datelor centralizate, pe ultimele locuri apar liber profesioniştii (freelancers) – cu 4,3% dintre sufragii, şi managerii (2,8%).

În acest context, peste jumătate dintre români (52%) sunt de părere că acum este cel mai bun moment pentru a se angaja sau a-şi schimba locul de muncă, în timp ce 20% cred că, în această vară, va fi ocazia potrivită pentru o astfel de schimbare, 12% cred că din toamnă, iar 10% estimează că abia din 2022 piaţa muncii îşi va reveni.

Principalul motiv pentru care cei mai mulţi candidaţi ar schimba în acest moment angajatorul este un salariu mai mare, menţionat de 31% dintre respondenţi. 17% ar pleca pentru oportunităţi mai bune de creştere, 12% s-ar muta într-o companie mai stabilă şi 11% ar pleca dacă ar găsi un loc de muncă într-un alt domeniu de activitate.

O pondere de 6,1% dintre cei chestionaţi au declarat că ar renunţa la locul actual de muncă dacă ar avea posibilitatea să plece în altă ţară şi tot atât de mulţi şi-ar da demisia pentru un pachet de beneficii extra-salariale mai bun decât cel pe care îl au în prezent.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada aprilie – mai 2021, pe un eşantion de 700 de respondenţi.

În acest moment, peste 28.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe platforma eJobs şi, pentru acestea, sunt înregistrate, în fiecare lună, între 1,1 şi 1,5 milioane de aplicări.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii din județul Alba pot participa la concursul RoboTEC. În acest an, competiția se desfășoară atât online, cât și fizic

Publicat

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara organizează și în acest an un proiect de tradiție – RoboTEC (Robot Engineering Contest). Elevii din județul Alba sunt invitați să participe. 

Cea de-a VI-a ediție a competiției va avea loc în perioada 21-23 mai 2021, atât online, cât și fizic.

RoboTEC este un concurs internațional și se adresează atât elevilor de liceu cât și studenților pasionați de robotică.

Participanții au ocazia de a-și pune în practică cunoștințele în acest domeniu, dar și a-și măsura creativitatea.

Ediția din acest an beneficiază de sprijinul Universității Politehnica din Timișoara, prin Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Noutatea din cadrul acestui proiect constă în susținerea unor sesiuni de workshop pentru cei dornici de a afla informații în domeniul roboticii.

Proiectul este structurat în 4 probe și două formate:

Format on-site:

Line follower
Maze

La probele on-site (în format fizic) participanții trebuie să construiască un robot, să-l trimită echipei de organizare, robotul având scopul de a naviga printr-un labirint și de a urma un traseu.

Format online:

Freestyle: are rolul de a testa imaginația participanților, fiind o probă de tip remote;

Computer Vision Simulation: are scopul de a testa capacitățile tehnice, desfășurându-se prin intermediul unui simulator.

Înscrierile în cadrul concursului sunt deschise pe site-ul Ligii AC până în data de 20 mai 2021, iar câștigătorii vor beneficia de premii în bani, ediția din acest an fiind susținută de patru companii partenere din Timișoara.

Pentru probele on-site, participanții trebuie să-și trimită roboții cu 2 săptămâni înainte de deadline.

Pentru a afla informații suplimentare, cei interesați sunt invitați să viziteze site-ul proiectului, https://robotec.ligaac.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

OFICIAL: Academia de Poliție va rămâne doar cu două facultăți din cele șase. Declarațiile miniștrilor Educației și Internelor

Publicat

Academia de Poliție va avea doar două facultăți pentru studiile de licență, în locul celor șase de acum. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat detalii despre schimbările aprobate joi, prin hotărâre de Guvern.

Este vorba despre reorganizarea studiilor de licenţă la nivelul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” exclusiv în cadrul a două facultăţi, în vederea formării iniţiale a ofiţerilor, respectiv:

  • Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept”, şi domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”)

şi

  • Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri”).

Vezi și ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021: Înscrieri, calendar, condiții, probe, documente, taxă. Detalii pentru candidați

Facultatea de Poliţie se înfiinţează prin reorganizarea Facultăţii de Poliţie, Facultăţii de Jandarmi, Facultăţii de Poliţie de Frontieră şi a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei şi preluarea de la acestea a atribuţiilor formative, a elementelor de structură şi a personalului didactic.

AICI, proiectul de reorganizare a Academiei de Poliție.

De asemenea, Școala doctorală de Drept, înființată în anul 1997, precum și Școala doctorală de Ordine și Siguranță Publică, înființată în anul 2002, vor fi desființate. La nivel de master, pe modelul european, va exista doar masteratul profesional.

Mai mult, Academia de Poliție va fi supusă și unei evaluări făcute de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), însărcinată prin lege cu evaluarea, acreditarea și autorizarea temporară a învățământului superior din România. Evaluarea aceasta se face o dată la 5 ani, iar Academia de Poliție a ajuns chiar la finalul termenului, urmând ca în următoarele luni să aibă loc o nouă evaluare, potrivit edupedu.ro.

„Practic, la nivel de licență, din șase facultăți rămân două, Facultatea de Arhivistică va intra în lichidare în următorii doi ani, va mai școlariza în lichidare, la nivel de licență. La nivel de master, pe modelul european, va susține masteratul profesional, asta va ridica semnificativ nivelul de pregătire al ofițerilor de poliție. Este o măsură de profesionalizare a cadrelor MAI. La nivel de doctorat, așa cum a prezentat și domnul ministru, intră în lichidare cele două școli doctorale, Școala doctorală de Drept, înființată în anul 1997, precum și Școala doctorală de Ordine și Siguranță publică, înființată în anul 2002.

Ambele școli doctorale intră în lichidare. În concluzie, Academia de Poliție va pregăti ofițeri profesioniști pe diverse specialități la nivel de licență, master profesional și, la fel ca orice altă universitate din România, va acorda atenție nivelului de calificare 5, nivelul colegiilor de învățământ terțiar non-universitar, postliceal cu alte cuvinte. Deci, Academia de Poliție va avea absolvenți cu calificări de licență nivel 6 și calificări de master nivel 7. Toate aceste acțiuni au fost realizate și în vederea pregătirii evaluării instituționale de către ARACIS. Anul acesta se împlinesc 5 ani de la ultima evaluare instituțională și Academia de Poliție va intra lunile următoare în evaluarea instituțională ARACIS.”

Ministrul de Interne, Lucian Bode: se reduc funcții de conducere

„În contextul acumulării în ultimii ani a unor probleme legate de funcționarea Academiei, în deosebi din perspectiva corpului profesoral și al eficienței pregătirii corpului polițienesc, am decis reorganizarea Academiei de Poliție pornind de la câteva aspecte fundamentale. (…) Ne-am propus prin acest demers să restabilim moralitatea și etica academică și profesională în ideea că studenții care ies de pe băncile Academiei de Poliție să fie bine pregătiți profesional și cu o înaltă ținută morală. (…)

Facultatea de Poliție va fi produsul reorganizării anterioarelor facultăți de poliție, de jandarmi, poliției de frontieră și cea de științe juridice și adimistrative. În urma adoptării HG de reorganizare, se reduc, pentru început, o serie de funcții de conducere, spre exemplu patru funcții de decan.

Formarea continuă va fi asigurată prin masterate profesionale destinate doar absolvenților de studii universitare de licență în specializările necesare MAI. (…) De asemenea, reorganizarea Academiei de Poliție vizează desființarea celor două școli doctorale, care, din păcate, au adus mari prejudicii de imagine instituției. Totodată, proiectul de HG prevede desființarea facultății de arhivistică (…)

Programele de studii universitare curente vor continua până la finalizare, conform planurilor de învățământ deja aprobate în cadrul Facultății de Poliție nou înființate.

Numărul maxim de studenți care pot fi școlarizați în acest an este de 740 la Facultatea de Poliție, învățământ la zi, respectiv 150 la învățământ la distanță și cu frecvență redusă. La Facultatea de Pompieri, numărul de locuri aprobat este de 50”, a declarat, joi, ministrul de Interne.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate