Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Schimb de comandă la Bataloniul 136 Geniu “Apulum” din Alba Iulia. Colonelul Corneliu Dinco a trecut în rezervă

Publicat

IMG_0058 Cadre militare, invitaţi şi personalul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia au participat joi la ceremonia de predare-primire a comenzii și a drapelului de luptă al unității, precum și cea de trecere în rezervă a comandantului batalionului, colonel dr. Corneliu Dinco. Acesta a avut comanda batalionului timp de 9 ani.

Festivitatea s-a derulat în prezența comandantului Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” din Brăila, colonel Gheorghe Soare, alături de invitaţi din cadrul eșaloanelor superioare și de pe plan local, precum și personalul unității.

În cadrul ceremoniei, a fost citit Ordinul ministrului Apărării naționale de trecere în rezervă a colonelului Corneliu Dino, iar comandantul brigăzii i-a mulțumit acestuia pentru devotamentul şi profesioanlismul de care a dat dovadă în cei aproape 9 ani de exercitare a actului de comandă.

De asemenea, a fost prezentat Ordinul de împuternicire la comanda unității a locțiitorului comandantului, locotenent colonelul Cristian Păsărea.

A urmat activitatea de predare-primire a comenzii Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, în cadrul căreia comandantul brigăzii a predat Drapelul de luptă al unității locțiitorului comandantului.

Ceremonia s-a încheiat cu prezentarea onorului fostului comandant al batalionului.

Colonelul dr. Corneliu Dinco s-a născut la 2 iunie 1966 în localitatea Fîntînele, județul Suceava. Din anul 1987 până în anul 2007 a îndeplinit diferite funcții în cadrul Brigăzii 17 Artilerie, Depozitului 158 Muniții, absolvind totodată  și cursurile Universității Naționale de Apărare ”Carol I”. În anul 2010 i s-a conferit titlul științific de ”doctor” în domeniul Științe militare și informații.

A îndeplinit funcția de comandant al Batalionului 136 Geniu ”Apulum” în perioada iulie 2007 – iunie 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate