Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Şcoala Altfel: “Copilărie în pași de dans”, ediția a VIII-a, la Școala Sîncel. Concurs interjudeţean pentru preşcolari şi elevi. Câştigătorii


Publicat

DSC00695Joi, 21 aprilie, a fost o zi aparte din săptămâna Şcoala Altfel, o zi aşteptată cu emoţii la Școala Gimnazială “Ion Pop Reteganul” Sîncel. În sala Căminului Cultural din localitate s-a derulat concursul interjudețean “Copilărie în pași de dans” ajuns la a VIII-a ediţie, în colaborare cu Primăria Sîncel, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Consiliul Judeţean Alba.

Conform regulamentului, concursul se desfășoară pe 3 secțiuni: dans popular, dans modern și alte tipuri de dans. Cei aproximativ 300 de copii înscrişi în concurs au evoluat pe categorii de vârstă, respectiv ciclul primar și ciclul gimnazial. În deschidere și în pauzele dintre cele trei secțiuni au evoluat echipe şi interpreti individuali de la şcoala gazdă, spre încântarea publicului și a părinților prezenți. Aprecieri şi aplauze încurajatoare au primit cei mai mici copii care au urcat pe scenă, respectiv preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 16 Alba Iulia, care au prezentat o suită de dansuri.

La participare indirectă, prin înregistrări video, s-au înscris şcoli și grădinițe din judeţele Alba, Brașov, Mureș, Prahova, Suceava.  De asemenea, la această secţiune participă şi alte şcoli din Europa, şcoli cu care colaborăm sau am colaborat în proiectele pe care le derulăm.

La acest eveniment au fost prezenți susținători și colaboratori ai școlii, oficialități locale.

“Concursul, devenit o tradiţie, implică muncă şi responsabilitate în organizare, dăruire şi suflet în pregătirea copiilor pentru a urca pe scenă. Dascălii şcolii au fost şi la această ediţie cheia reuşitei, prin perseverenţa şi seriozitatea cu care au tratat toate coordonatele evenimentului: amenajarea şi decorarea sălii, asigurarea ambientului, pregătirea documentaţiei, asigurarea sonorizării pentru fiecare echipă”, a transmis directorul Lenuţa Bloj.

CLASAMENT FINAL

Categoria DANS POPULAR

Învăţământ primar

Premiul I: Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” Cergău Mare

Premiul II: Şcoala Primară „Timotei Cipariu” Pănade/ Sîncel

Premiul III: Şcoala Primară Ungurei / Roşia de Secaş

Învăţământ gimnazial

Premiul I: Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” Cergău Mare

Premiul II: Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”  Cenade

Categoria DANS MODERN

Învăţământ primar

Premiul I: Şcoala Gimnazială „Toma Cocisiu” Blaj

Premiul II: Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sîncel

Premiul III: Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj

Învăţământ gimnazial

Premiul I: Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sîncel

Premiul II: Şcoala Gimnazială “Petru Pavel Aron” Blaj

Premiul III: Şcoala Gimnazială Şura Mică, Sibiu

Menţiuni: Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Cenade, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Cetatea de Baltă şi Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” Cergău Mare

Categoria  ALT TIP DE DANS

Învăţământ primar

Premiul I: Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj

Premiul II: Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş

Premiul III: Şcoala Primară Ungurei / Roşia de Secaş

Menţiune: Şcoala Gimnazială “Petru Pavel Aron” Blaj

Învăţământ gimnazial

Premiul I: Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş

Premiul I: Şcoala Gimnazială “Petru Pavel Aron” Blaj

Premiul II: Şcoala gimnazială „Ion Pop Reteganul” SîncelȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Donație pentru adăpostul public pentru câini fără stăpân din Alba Iulia. Hrană pentru patrupede și cuști din lemn

Publicat

Adăpostul public pentru câini fără stăpân din Alba Iulia a primit, ca donație din Germania, hrană pentru animale și cuști din lemn.

Asociația Arche Noah Transilvania a facilitat un transport din Germania constând în 3400 kg hrană uscată și umedă, 1400 kg recompense și 20 de cuști din lemn, a anunțat Primăria Alba Iulia.

Adăpostul din Alba Iulia beneficiază periodic de sprijinul asociației, care facilitează donații de mâncare și adopții în Germania, dar și de cel al Asociației Prietenii lui Azor. Voluntarii acestor asociații sunt implicați atât în ce privește găsirea unor familii pentru câinii fără stăpân cât și în atragerea de sponsorizări consistente și regulate constând în hrană, cuști și chiar produse paramedicale.

«“Animale de companie” mi se pare o sintagmă ușor depășită pentru secolul nostru și pentru nivelul la care pretindem că suntem sau vrem să fim. Câinii, cel puțin, sunt monumente de loialitate, exemple vii pentru fiecare dintre noi. Mă bucur când văd că și cei mai puțin norocoși, care încă nu au un stăpân, sunt pe lista cuiva de priorități și primesc atenție, îngrijire și hrană. Le mulțumesc pentru gestul lor și sunt convins că mai sunt încă mulți, foarte mulți dintre noi care pot susține cauza. Nu a câinilor <fără stăpân>, pentru că, din nou, sună nedrept, ci a câinilor <care nu au încă un stăpân>. Adapostul de la Partoș e deschis zilnic și pentru adopții, inclusiv adopții de la distanță. Vă mulțumesc tuturor, în avans, pentru distribuiri și implicare!» – Voicu Paul, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Declarații ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Legea carantinării NU va trece luni de Parlament

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut luni o serie de declarații publice legate de Legea Carantinei.

PSD nu se grăbește, a spus Ciolacu. Asta înseamnă că legea care ar permite carantinarea și izolarea individuală a bolnavilor și suspecților de infectare cu Covid-19, nu va trece luni. .

Declarații Marcel Ciolacu:

Nu a venit nici un om politic din PNL să susțină această lege; a venit doar Arafat. Raed Arafat nu e membru de partid. Pur și simplu el a venit și ne-a prezentat punctul de vedere ca specialist.

Legea, cum a fost înaintată de către Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiției.

Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. Am vorbit cu colegii mei în CEX care au fost de acord cu acest lucru.

Eu am o dezamăgire personală față de președintele Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate forțele din Parlament și să avem o discuție aplicată cu privire la această lege.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba: 156 de terase și zone aglomerate, verificate de polițiști. Ce au constatat și ce amenzi au aplicat

Publicat

Controalele în sistem integrat, efectuate sub autoritatea prefectului, au continuat. Duminică, 12 iulie, au fost verificate 156 de locații si au fost aplicate 41 de amenzi.

La controale au participat peste 200 de angajați ai instituțiilor cu atribuții de verificare modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de control privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, duminică, 12 iulie, 216 de angajați ai instituțiilor mai sus amintite continuat activitățile de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, terase, zone de agrement, precum și în trafic – în acest caz fiind vizat transportul public de persoane.

Au fost controlați 156 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială si au fost verificate 96 de mijloacele de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei, din care 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, 4 pentru fapte de natură economică, iar 28 la Legea 61/1991 privind liniștea publică.

Controalele vor continua și pe parcursul acestei săptămâni.

FOTO: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Slabe șanse să înceapă școala în regim normal din toamnă. Care ar fi cel mai bun scenariu, potrivit ministrului Educației

Publicat

Sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că ituația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase.

”Am analizat împreună cu colegii din inspectorat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu anul școlar 2020 – 2021. Toate scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Vezi și ADMITERE LICEU 2020: Actele necesare pentru înscrierea elevilor pe locurile repartizate de la licee. Până când se depun dosarele

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a declarat Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

Ministrul a recunoscut că a fost o perioadă în care ”a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă” și că ”vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”, în ceea ce privește școala online.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate