Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Şcoala Altfel” cu poliţişti din Alba. Despre bullying, substanțe interzise şi trafic de persoane

Publicat

În perioada 23-27 aprilie, cu ocazia săptămânii „Școala Altfel” polițiștii din cadrul IPJ Alba au abordat teme precum prevenirea bullying-ului, consumul de substanțe interzise, traficul de persoane, circulația rutieră, teme pe care le-au dezbătut cu elevii în unitățile de învățământ.

Poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, au fost în unităţi de învăţământ din judeţ, în care a fost derulat Programul Naţional „Şcoala Altfel” şi au prezentat teme legate de siguranţa minorilor, prevenirea bullying-ului, a consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane precum şi aspecte legate de circulaţia rutieră.

Comisar şef de poliţie dr. Marius Ciută (din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale), specializat în protejarea patrimoniului cultural naţional, a susţinut sesiuni de informare, în cadrul proiectului educațional ”Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, ce se desfășoară în parteneriat cu Fundația Collegium XXI, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia şi la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud. Peste 200 de elevi au avut ocazia să afle detalii interesante despre istoria poporului român şi zestrea acestuia.

La Liceul de Arte „Regina Maria” şi la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, temele principale de discuţie au fost prevenirea bullying-ului şi a traficului de persoane.

Elevilor le-au fost oferite explicaţii legate de formele hărţuirii, modalităţi de prevenire a victimizării şi recomandări cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat într-o astfel de situaţie, atât de pe poziţia de victimă cât şi de pe cea de martor.

Pentru ilustrarea posibilelor situaţii de risc, poliţiştii au folosit filme sugestive, realizate cu sprijinul unor tineri, prin care sunt transmise recomandări profesorilor, cu privire la modul de gestionare a unei situaţii de criză şi posibilităţile de evitare a situațiilor de bullying.

Totodată, poliţiştii de la prevenire, împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, au participat la o întâlnire cu elevii de clasa a IV-a de la şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia cărora le-au fost reamintite regulile de circulaţie ce trebuie respectate, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere dar şi regulile de navigare în siguranţă pe internet.

În săptămâna ce se încheie, copiii de la şcolile din Cunţa, Şpring, Vingard, Ciugud şi Sălciua s-au întâlnit cu poliţiştii de prevenire şi cu cei de la posturile de poliţie comunale şi au învățat, de la aceştia, lecţia prevenirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax