Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ,,Școala altfel” la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Curs de prim ajutor, prezentări, drumeţii şi antrenamente

Publicat

DSCN4523 Săptămâna ,,Școala altfel” a debutat, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cu activități instructive, distractive, recreative și sportive.

La prima oră, elevii din clasele a IX-a au participat la un curs de practică și consiliere în acordarea primului ajutor oferit, cu mult interes și pasiune, de către patru tineri voluntari din cadrul filialei județene Crucea Roșie Alba, transmit reprezentanţii colegiului.

După o astfel de instruire, au urmat prezentări dedicate importanței lecturii (profesor Teodora Dăncilă și Cosmina Mircea), siguranța pe internet (profesor Luminița Marian) și activități sportive (fotbal, volei pe nisip, gimnastică ritmică, alergare) sub îndrumarea profesoarei Felicia Vancea.

DSCN4532 Elevii din clasa a X-a A au executat antrenamente pentru activitatea de consiliere profesională, ce se va desfășura în zilele de 19 și 20 aprilie, pentru elevii din școlile gimnaziale care vor trece pragul colegiului.

În aceeași ordine de idei s-a înscris și antrenamentul la tir în poligonul colegiului, sub îndrumarea plutonier adjutant Ioan Mihu.

Colegii din clasele a X-a B și C au participat la drumeții, sub genericul ,,Să cunoaștem natura”, (profesori Sanda Irimie, Maria Teglaș și Delia Stănilă), iar cei din clasele a X-a D și a X-a E la activități sportive, ,,mens sana în corpore sano”.

Elevii claselor a XI-a vor participa, în această perioadă, la excursia de orientare și consiliere profesională, în vederea desăvârșirii opțiunii pentru admiterea în învățământul militar superior sau postliceal.

Elevii din anul terminal au participat la simularea examenului de admitere în academiile categoriilor de forțe la limba engleză, activitate ce va continua și marţi la disciplina matematică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax