Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Şcoala Altfel” la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud. Ce au învăţat copiii şi cum au petrecut zilele din această săptămână

Publicat

DSCF0007 Și în acest an școlar, Grădinița cu program prelungit nr. 2 din municipiul Aiud a desfășurat, în perioada 6-10 aprilie 2015, „Școala Altfel”, o săptămână dedicată activităților educative extracurriculare, din cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Educatoarele grădiniței au răspuns intereselor și preocupărilor preșcolarilor, punându-le în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii.

Astfel, în contexte nonformale, copiii grădiniței au fost stimulați să participe la acțiuni diverse cum ar fi: „Să cunoaştem şi să preţuim natura!”, „Știm să circulăm”, „Cum se face pâinea?”, „Întâlnire cu stomatologul”, „Vizită la pompieri”, „Ziua păsărilor”, „Sărbătorile Pascale așteptăm și pe Domnul lăudăm”, „Decorațiuni de Paști”.

Preșcolarii, alături de educatoare, au participat la activitățile realizate de grădiniță, dar cu un interes deosebit s-au implicat la întâlnirea organizată cu un grup de persoane în vârstă aflate în evidența Așezământului „Ilie Tesviteanul” din Aiud, pentru care au pregătit prăjituri și ouă roșii de Paște. La rândul lor, bunicii le-au împărtășit copiilor din experiența copilăriei lor câteva obiceiuri și tradiții pascale din trecut.

La sfârșitul activității, copiii au donat celor aflați în grija Așezământului „Ilie Tesviteanul” pachete cu alimente și dulciuri, pe care le-au preparat împreună cu aceștia.

Și, ca să știe și „mai multe”, preșcolarii au învățat despre ce înseamnă să fii medic, polițist, brutar sau pompier, iar prin întreaga paletă de acțiuni derulate, cu siguranță aceștia au devenit „mai buni”! a declarat prof. Cornelia Soporan, directorul grădiniței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax