Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Școala Altfel” la IPJ Alba. Elevii de la HCC au făcut cunoștință cu „criminalistica”, „forțele speciale” și alte specializări ale polițiștilor

Publicat

elevi

Activitățile din săptămâna Școala Altfel au continuat să se desfășoare și joi la sediul IPJ Alba. Cu această ocazie, specialişti din cadrul Serviciului Resurse Umane le-au prezentat oferta educaţională a instituţiilor de învâţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, avantajele şi beneficiile urmării cursurilor unor astfel de instituţii de învăţământ, precum şi cele referitoare la alegerea carierei şi a profesiei de poliţist.

La această activitate au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Serviciului de Ordine Publică care au făcut o scurtă prezentare a structurii organizatorice a inspectoratului, a sarcinilor şi atribuţiilor fiecărei structuri în parte, insistând asupra rolului pe care poliţia îl are în protejarea valorilor fundamentate ale statului român.

În continuare, poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic le-au oferit o demonstraţie practică, în laboratoarele acestei structuri, prezentându-le criminalitatea ca ştiinţă, tehnicile şi metodele de identificare a autorilor faptelor penale, autospeciala – laborator criminalistic mobil de cercetare la faţa locului, precum şi programele informatice utilizate în activitate.

De asemenea au fost prezentată activitatea Serviciului Rutier, unde vizitatorii le-au fost aduse la cunoștinţă sarcinile şi atribuţiile acestei structuri, aceştia putând observa, în mod direct, modalităţile specifice de lucru, respectiv utilizarea bazelor de date, interogarea şi implementarea de noi date, dar şi modul de funcţionare al aparatelor radar montate pe autospecialele din dotare.

Poliţiştii din cadrul structurii de acţiuni speciale, le-au oferit elevilor posibilitatea de a pătrunde în lumea forţelor speciale, de a cunoaşte activitatea acestei structuri, caracterul misiunilor desfăşurate, precum şi echipamentul şi tehnica din dotare. Totodată vizitatorii au făcut cunoştinţă cu câinii specializaţi în detectarea explozibililor, dar şi cei folosiţi în misiunile de intervenţie.

La finalul celor câteva ore petrecute în rândul poliţiştilor, elevii au fost primiţi de şeful inspectoratului, chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea, care s-a arătat încântat de dorinţa acestora de a cunoaşte mai multe despre tot ceea ce presupune munca de poliţist, sperând totodată ca oferta educaţională din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să fie una de interes pentru ei şi să-şi manifeste dorinţa de a experimenta cariera de poliţist.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax