Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Şcoala Altfel”: Poliţiştii de la rutieră şi colegi de la IPJ Alba le-au prezentat preşcolarilor şi elevilor reguli de circulaţie şi de prevenire a infracţiunilor. JOI, Porţi Deschise

Publicat

DSC00802 Poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Alba au continuat acţiunile organizate în sprijinul preşcolarilor şi elevilor, în săptămâna „Şcoala Altfel”. Au fost alături de copii pentru a-i sfătui cum pot evita infracţiunile şi ce trebuie să respecte atunci când circulă pe stradă.

Poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu colegi de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi ai Jandarmeriei Alba au fost în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ şi au prezentat teme legate de siguranţa minorilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara şcolii, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane precum şi aspecte legate de circulaţia rutieră.

Poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au organizat întâlniri cu preşcolari de la grupa mare şi cu elevi ai claselor pregătitoare şi ai claselor I, din Alba Iulia, în cadrul cărora au prezentat regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere şi au distribuit cărţi de colorat şi stickere realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, în proiectul comun „Învăţăm să circulăm la Alba Iulia”.

Proiectul se adresează preşcolarilor şi şcolarilor din municipiu, iar una dintre componentele sale a fost realizarea a 1.200 de cărţi de colorat şi tot atâtea stickere ce sunt distribuite, în această perioadă, preşcolarilor şi şcolarilor din municipiul Alba Iulia.

Totodată, au continuat activităţile cuprinse în cadrul proiectului educațional național ”Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, ce se desfășoară în parteneriat cu Fundația Collegium XXI, fiind susţinute sesiuni de informare la Liceul de Arte Regina Maria şi la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din municipiul Alba Iulia, pe teme privind patrimoniului cultural naţional.

Activitățile cuprinse în cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, organizate de IPJ Alba continuă şi în zilele următoare.

Joi, 21 aprilie, de la ora 9,30, la sediul inspectoratului va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax