Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba a sărbătorit 50 de ani de la înființare. Eveniment multiart în Cetatea Alba Iulia

Publicat

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba a aniversat 50 de ani de la înființare printr-un eveniment cultural multi-art, acțiune în care au fost implicați sute de oameni, cursanții de toate vârstele, instructori și colaboratori ai școlii. Latura de Nord, Spațiile Ryma și Piața Toboșarului din Cetatea Alba Carolina au devenit pentru trei zile ateliere de creație în aer liber unde toți cei interesați de arta lemnului, țesături tradiționale, dogărie, prelucrarea cânepei, ceramică, pictură sau arte vizuale au putut participa la cursuri inedite.

De asemenea, participanții cu aptitudini artistice au fost invitați la ore de muzică vocală tradițională, dansuri de societate, actorie, acordeon – orgă, muzică ușoară, chitară, dansuri populare, dansuri antice și dansuri moderne sau pian. Fiecare zi s-a încheiat cu spectacole artistice cu muzică ușoară și populară, dansuri, piese de teatru, muzică de cameră și de fanfară.

„Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba a ajuns la Semicentenar fiind un moment bun pentru a arăta varietatea de clase și activități pe care aceasta le pune la dispoziția celor cu aptitudini artistice și de creație. Timp de trei zile cursanții, instructorii și colaboratorii școlii noastre au organizat în Cetatea Alba Carolina cel mai mare eveniment cultural multi-art, dar și spectacole artistice în aer liber. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost sau ne sunt aproape în activitatea Școlii de Arte și Meșteșuguri dar și celor peste 10.000 de cursanți care au luat parte la cursurile educative în cei 50 de ani de activitate. Mulți dintre aceștia reprezintă la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției noastre de cultură”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri continuă în această perioadă selecția și admiterea cursanților la clasele din structura acesteia punând la dispoziție o varietate diversă de cursuri educative atât în meșteșuguri și creație cât și în diferite ramuri artistice.

Evenimentul aniversar multi-art al Școlii de Arte și Meșteșuguri a fost organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și beneficiind de sprijinul Societății de Transport Public Alba, Asociației RYMA și Georgia Summer Lounge.

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” aniversează anul acesta 50 de ani de la înființare. Școala a fost înființată în 1969, iar de peste 10 ani funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și se vrea a fi o pepinieră de specialiști pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional. Printre disciplinele din cadrul școlii amintim: Canto – muzică ușoară, Muzică vocală tradițională, Pictură, Grafică, Design ambiental, Design vestimentar, Interpretare la tulnic, Pictură tradițională de icoane ,,Școala de Laz”, Instrumente de suflet, Pian, Orgă, Acordeon, Chitară, Artă fotografică și video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Țesături tradiționale, Muzică religioasă și Pictură religioasă. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

sursa foto: Facebook (Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax