Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Școala din Răhău și-a deschis din nou porțile pentru elevi. Cum arată clădirea, după lucrările de modernizare

Publicat

Școala din Răhău și-a deschis din nou porțile pentru elevi, după finalizarea unui proiect de modernizare. Bugetul total al lucrărilor a fost de peste 3,2 milioane de lei, din care 2,5 milioane de lei din fonduri nerambursabile. 

„Am avut bucuria de a-i întâmpina pe toți elevii și preșcolarii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale din Răhău într-un ambient luminos și colorat, care să le ofere condiții normale pentru derularea activităților educaționale.

Înfățișarea clădirii, așa cum era fotografiată în anul 2016, a devenit o amintire.

Școala a beneficiat de ample lucrări de reabilitare” a transmis primarul Dorin Nistor.

În anul 2016, Primăria Municipiului Sebeș a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice proiectul „Reabilitare Școală Gimnazială Răhău”, care a fost selectat pentru o finanțare nerambursabilă de 2.595.779,36 lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Bugetul total necesar pentru realizarea lucrărilor a fost de peste 3.276.000 lei, diferența fiind susținută din bugetul local.

Proiectul prin care s-a modernizat structura care găzduiește atât școala, cât și grădinița din Răhău a inclus: amenajarea a 9 săli de clasă pentru desfășurarea învățământului din ciclul primar și gimnazial pentru un număr de 150 de elevi, crearea spațiului necesar învățământului preșcolar pentru un număr de 25 de copii, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și terenului aferent școlii, precum și realizarea unei săli de sport. Pe acoperișul clădirii au fost amplasate panouri solare, cu scopul de a fructifica energia regenerabilă.

„Astăzi, avem satisfacția de a fi pus în valoare un proiect destinat comunității din Răhău” concluzionează primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor. De altfel, la Răhău, se află în derulare lucrări pentru introducerea canalizării menajere și se caută soluții de finanțare pentru introducerea gazului metan.

Proiectul de modernizare a școlii din localitatea aparținătoare a Municipiului Sebeș se află printre primele finanțări nerambursabile atrase de administrația condusă de Dorin Nistor și confirmă preocuparea constantă pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii educaționale, la nivelul Municipiului Sebeș. Fiecare structură școlară beneficiază de un program de intervenții, de modernizare și de dotare, iar în cursul anului 2022 vor demara lucrările pentru construirea noului liceu tehnologic din Sebeș, un proiect unic în România.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    luni, 07.03.2022 at 12:29

    Fain …dar câți copii frecventează efectiv scoala ,grădinița; ..toate bune și frumoase, așteptăm roade unei astfel de investiții; cu canalizarea și gazul metan ce să zic e ca după război …D-ne ferește !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax