Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

FOTO: Şcoală Duală la Blaj. Parteneriat între Bosch Automotive, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” şi Primăria municipiului (P)

Publicat


Luni, 9 septembrie, la Blaj, a avut loc inaugurarea parteneriatului dintre compania Bosch Automative din Blaj, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate şi Primăria Municipiului Blaj, parteneriat privind programul de învăţământ dual.

Marcarea parteneriatului a avut loc în cadrului unui eveniment organizat de fabrica din Blaj, eveniment care a debutat chiar în cadrul Liceului Tehnologic, locul în care beneficiarii direcţi ai parteneriatului îşi petrec o mare parte din timp, alături de cadrele didactice.

Alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, la inaugurare au fost prezente o serie de oficialităţi, dna Marcela Dărămuş, inspector şcolar general al ISJ Alba, dl Ion Dumitrel, preşedintele consiliului judeţean Alba, dl Gheorghe Valentin Rotar, primar al Blajului şi desigur, managementul companiei Bosch Automotive, dl Alexander Firsching, director comercial şi dl Arnold Dirk, director tehnic.

În cea de a doua parte a întâlnirii, invitaţii speciali, alături de elevi şi părinţii acestora, au vizitat fabrica din Blaj, cu precădere atelierul mecanic, atelier în care elevii vor desfaşura o bună parte din partea practică pe care învăţământul dual o prevede, sub îndrumarea, atât a cadrelor didactice, cât şi a mentorilor, ingineri specialişti din companie.

Compania Bosch este prezentă în Blaj de peste 12 ani, fiind prima fabrică deschisă în România de către Grupul Bosch, contribuind în tot acest timp la dezvoltarea economică, socială şi educaţională a regiunii. Pe de altă parte, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” este o instituţie de învăţământ cu peste 50 de ani de tradiţie în pregătirea tinerilor pentru munca în sectorul industrial, fiind totodată o instituţie de învăţământ care a înţeles că trebuie să le ofere elevilor calificări profesionale care să corespundă nevoilor de pe piaţă.

Astfel, compania Bosch va dota atelierele cu echipamentele necesare pentru ca elevii să beneficieze de cea mai bună pregătire tehnică.

“Din experienţa personală, având în vedere că tatăl meu a fost director al unui liceu tehnologic, ştiu că educaţia este cea mai importantă, teoretică şi practică deopotrivă. Tatăl meu a spus că un maistru bun este mai apreciat decât un inginer mediocru.

După cum am vorbit şi cu domnul preşedinte Dumitrel, la cea mai recentă întâlnire a noastră, vinerea trecută, obiectivul nostu este ca Şcoala duală de la Blaj să fie cea mai bună Şcoală duală din Transilvania!” (dl Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive Blaj)

Cursurile vor avea loc atât în sediul liceului, cât și în incinta fabricii Bosch, unde vor fi efectuate și stagiile de practică. Investiţia în pregătirea profesională a elevilor este un segment important în strategia de implicare în dezvoltarea comunităţii locale. Programul de învăţământ dual reprezintă o sursă importantă de tehnicieni bine pregătiţi, conştienţi cu privire la cerinţele unei fabrici moderne şi cu operarea echipamentelor cu tehnologii de ultimă oră.

Din această toamnă s-au înfiinţat 3 clase în regim de școală duală pentru specializările: sculer matrițer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, electrician constructor și instalații în industrie. În total este vorba de 55 de locuri pentru elevi din clasa a IX–a. În plus, elevii cuprinşi în program primesc echipament de lucru, rechizite, servicii medicale, prânz gratuit la cantina fabricii, transport gratuit, prioritate la angajare, având şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat. Mai mult de atât, elevii beneficiază de o bursă atât din partea statului, cât şi din partea companiei Bosch Automotive.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ: Primul caz de coronavirus, înregistrat în România. Este vorba despre o persoană din Gorj. VIDEO: Declarații OFICIALE

Publicat

coronavirus

Primul caz de coronavirus din România a fost confirmat. Este vorba despre o persoană din localitatea Prigoria, din județul Gorj. În această seară au fost anunțate rezultatele tuturor testelor realizate persoanelor care s-au întâlnit cu italianul bolnav care a vizitat România.  O persoană a fost infectată, iar o adoua este suspectă. Rezultatul pozitiv a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Panica e nejustificată: ce se întâmplă în cazul infectării cu coronavirus. Studiu al Centrului de Prevenire a Bolilor din China

Publicat

Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din China a publicat un studiu care analizează peste 70.000 de cazuri de infecţii cu Covid-19, incluzând cazurile confirmate, suspecte şi asimptomatice, începând cu 11 februarie. Panica este NEJUSTIFICATĂ, în această situație. Aceasta nu înseamnă că situațiile produse de virus trebuie bagatelizate, spun autoritățile.  Studiul a calculat rata […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: DECLARAȚIILE OFICIALE ale autorităților, legate de situația primului caz de coronavirus confirmat în România

Publicat

Raed Arafat și ministrul Sănătății, Victor Costache, fac declarații de presă despre situația legată de coronavirus. Un prim caz a fost confirmat în România. Este vorba despre un cetățeani din Gorj.  ALERTĂ: Primul caz de coronavirus, înregistrat în România. Este vorba despre o persoană din Gorj. VIDEO: Declarații OFICIALE Victor Costache:  Suntem din păcate în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai vizualizate canale Youtube dedicate gaming-ului, adevărate capcane de tip scam

Publicat

Un studiu al canalelor de Youtube dedicate gaming-ului a scos la iveală faptul că acestea sunt dominate de boți și tentative de fraudă, potrivit cert.ro. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, primele șapte cele mai urmărite canale de tip livestreaming din categoria gaming prezentau de fapt înregistrări video și diferite mesaje care promovau metode […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate