Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

FOTO: Şcoală Duală la Blaj. Parteneriat între Bosch Automotive, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” şi Primăria municipiului (P)

Publicat


Luni, 9 septembrie, la Blaj, a avut loc inaugurarea parteneriatului dintre compania Bosch Automative din Blaj, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate şi Primăria Municipiului Blaj, parteneriat privind programul de învăţământ dual.

Marcarea parteneriatului a avut loc în cadrului unui eveniment organizat de fabrica din Blaj, eveniment care a debutat chiar în cadrul Liceului Tehnologic, locul în care beneficiarii direcţi ai parteneriatului îşi petrec o mare parte din timp, alături de cadrele didactice.

Alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, la inaugurare au fost prezente o serie de oficialităţi, dna Marcela Dărămuş, inspector şcolar general al ISJ Alba, dl Ion Dumitrel, preşedintele consiliului judeţean Alba, dl Gheorghe Valentin Rotar, primar al Blajului şi desigur, managementul companiei Bosch Automotive, dl Alexander Firsching, director comercial şi dl Arnold Dirk, director tehnic.

În cea de a doua parte a întâlnirii, invitaţii speciali, alături de elevi şi părinţii acestora, au vizitat fabrica din Blaj, cu precădere atelierul mecanic, atelier în care elevii vor desfaşura o bună parte din partea practică pe care învăţământul dual o prevede, sub îndrumarea, atât a cadrelor didactice, cât şi a mentorilor, ingineri specialişti din companie.

Compania Bosch este prezentă în Blaj de peste 12 ani, fiind prima fabrică deschisă în România de către Grupul Bosch, contribuind în tot acest timp la dezvoltarea economică, socială şi educaţională a regiunii. Pe de altă parte, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” este o instituţie de învăţământ cu peste 50 de ani de tradiţie în pregătirea tinerilor pentru munca în sectorul industrial, fiind totodată o instituţie de învăţământ care a înţeles că trebuie să le ofere elevilor calificări profesionale care să corespundă nevoilor de pe piaţă.

Astfel, compania Bosch va dota atelierele cu echipamentele necesare pentru ca elevii să beneficieze de cea mai bună pregătire tehnică.

“Din experienţa personală, având în vedere că tatăl meu a fost director al unui liceu tehnologic, ştiu că educaţia este cea mai importantă, teoretică şi practică deopotrivă. Tatăl meu a spus că un maistru bun este mai apreciat decât un inginer mediocru.

După cum am vorbit şi cu domnul preşedinte Dumitrel, la cea mai recentă întâlnire a noastră, vinerea trecută, obiectivul nostu este ca Şcoala duală de la Blaj să fie cea mai bună Şcoală duală din Transilvania!” (dl Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive Blaj)

Cursurile vor avea loc atât în sediul liceului, cât și în incinta fabricii Bosch, unde vor fi efectuate și stagiile de practică. Investiţia în pregătirea profesională a elevilor este un segment important în strategia de implicare în dezvoltarea comunităţii locale. Programul de învăţământ dual reprezintă o sursă importantă de tehnicieni bine pregătiţi, conştienţi cu privire la cerinţele unei fabrici moderne şi cu operarea echipamentelor cu tehnologii de ultimă oră.

Din această toamnă s-au înfiinţat 3 clase în regim de școală duală pentru specializările: sculer matrițer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, electrician constructor și instalații în industrie. În total este vorba de 55 de locuri pentru elevi din clasa a IX–a. În plus, elevii cuprinşi în program primesc echipament de lucru, rechizite, servicii medicale, prânz gratuit la cantina fabricii, transport gratuit, prioritate la angajare, având şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat. Mai mult de atât, elevii beneficiază de o bursă atât din partea statului, cât şi din partea companiei Bosch Automotive.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Atac dur al lui Florin Roman: SELECȚIE DE DOSARE și condiții minimale pentru funcția de ”director PSD” al Fabricii de Arme Cugir

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, face acuzații grave legate de Fabrica de Arme din Cugir. Roman a lansat un atac dur asupra conducerii fabricii, la doar o zi după vizita făcută acolo de premierul Viorica Dăncilă, în legătură cu selecția de dosare pentru funcția de director și cu condițiile minimale de participare la selecție.  Acesta […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

JOI: Ședință la Consiliul Județean Alba. Documentație pentru DJ 107K Întregalde, colaborare cu UAB și alte proiecte

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 2

Consilierii județeni din Alba se reunesc joi, 26 septembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 10 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, documentații privind DJ 107K Întregalde, modificarea acordului de asociere cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru organizarea de manifestări științifice, proiect de informare despre […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de răniți și imobile avariate în urma unui cutremur produs în Albania. După o oră s-a înregistrat unul și în Vrancea

Publicat

UPDATE: Presa anunță că ar fi vorba despre minim 68 de răniți, după ce autoritățile anunțaseră inițial 20. Cutremurul s-a resimțit la mare depărtare de locul producerii.  Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anunţat Serviciul de prospectare geologică […]

Citește mai departe
Publicitate

Educație

Raport CE: Elevii din România vor avea anul acesta cele mai lungi vacanțe de Crăciun și Paște din UE

Publicat

vacanta de iarna

Elevii din România vor avea 41 de zile de vacanță de sărbători, potrivit calendarului anului școlar 2019-2020. Sunt 23 de zile pentru Vacanța de Crăciun și încă 18 zile libere în Vacanța de Paște. Sunt cele mai lungi perioade de vacanță din Uniunea Europeană, atât pentru perioada liberă de Crăciun, cât și pentru Paște, potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate