Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

FOTO: Şcoală Duală la Blaj. Parteneriat între Bosch Automotive, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” şi Primăria municipiului (P)

Publicat


Luni, 9 septembrie, la Blaj, a avut loc inaugurarea parteneriatului dintre compania Bosch Automative din Blaj, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate şi Primăria Municipiului Blaj, parteneriat privind programul de învăţământ dual.

Marcarea parteneriatului a avut loc în cadrului unui eveniment organizat de fabrica din Blaj, eveniment care a debutat chiar în cadrul Liceului Tehnologic, locul în care beneficiarii direcţi ai parteneriatului îşi petrec o mare parte din timp, alături de cadrele didactice.

Alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, la inaugurare au fost prezente o serie de oficialităţi, dna Marcela Dărămuş, inspector şcolar general al ISJ Alba, dl Ion Dumitrel, preşedintele consiliului judeţean Alba, dl Gheorghe Valentin Rotar, primar al Blajului şi desigur, managementul companiei Bosch Automotive, dl Alexander Firsching, director comercial şi dl Arnold Dirk, director tehnic.

În cea de a doua parte a întâlnirii, invitaţii speciali, alături de elevi şi părinţii acestora, au vizitat fabrica din Blaj, cu precădere atelierul mecanic, atelier în care elevii vor desfaşura o bună parte din partea practică pe care învăţământul dual o prevede, sub îndrumarea, atât a cadrelor didactice, cât şi a mentorilor, ingineri specialişti din companie.

Compania Bosch este prezentă în Blaj de peste 12 ani, fiind prima fabrică deschisă în România de către Grupul Bosch, contribuind în tot acest timp la dezvoltarea economică, socială şi educaţională a regiunii. Pe de altă parte, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” este o instituţie de învăţământ cu peste 50 de ani de tradiţie în pregătirea tinerilor pentru munca în sectorul industrial, fiind totodată o instituţie de învăţământ care a înţeles că trebuie să le ofere elevilor calificări profesionale care să corespundă nevoilor de pe piaţă.

Astfel, compania Bosch va dota atelierele cu echipamentele necesare pentru ca elevii să beneficieze de cea mai bună pregătire tehnică.

“Din experienţa personală, având în vedere că tatăl meu a fost director al unui liceu tehnologic, ştiu că educaţia este cea mai importantă, teoretică şi practică deopotrivă. Tatăl meu a spus că un maistru bun este mai apreciat decât un inginer mediocru.

După cum am vorbit şi cu domnul preşedinte Dumitrel, la cea mai recentă întâlnire a noastră, vinerea trecută, obiectivul nostu este ca Şcoala duală de la Blaj să fie cea mai bună Şcoală duală din Transilvania!” (dl Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive Blaj)

Cursurile vor avea loc atât în sediul liceului, cât și în incinta fabricii Bosch, unde vor fi efectuate și stagiile de practică. Investiţia în pregătirea profesională a elevilor este un segment important în strategia de implicare în dezvoltarea comunităţii locale. Programul de învăţământ dual reprezintă o sursă importantă de tehnicieni bine pregătiţi, conştienţi cu privire la cerinţele unei fabrici moderne şi cu operarea echipamentelor cu tehnologii de ultimă oră.

Din această toamnă s-au înfiinţat 3 clase în regim de școală duală pentru specializările: sculer matrițer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, electrician constructor și instalații în industrie. În total este vorba de 55 de locuri pentru elevi din clasa a IX–a. În plus, elevii cuprinşi în program primesc echipament de lucru, rechizite, servicii medicale, prânz gratuit la cantina fabricii, transport gratuit, prioritate la angajare, având şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat. Mai mult de atât, elevii beneficiază de o bursă atât din partea statului, cât şi din partea companiei Bosch Automotive.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bosch Blaj, oportunităţi de dezvoltare profesională. Ciprian Arsene: ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările”

Publicat

Ciprian Arsene (Coordonator Departament Logistică – Transporturi Bosch Blaj): ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările şi proiectele noi” Recent, fabrica Bosch Automotive din Blaj şi-a relocat depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi. Zilnic, din fabrica din Blaj sunt transportate peste 200 000  de piese. […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Legea pentru combaterea violenței psihologice în școli, promulgată de Iohannis. Poreclele, insultele, umilirile, sunt interzise

Publicat

bullying

Legea pentru combaterea violenței psihologice în școli a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Legea bullying-ului prevede ca în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare, Ministerul Educației Naționale să elaboreze norme metodologice de aplicare. Astfel, violenţa, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Casa de Pensii Alba, pe locul doi la nivel național în privința RESTANȚELOR la recalcularea pensiilor. Constatările ministrului

Publicat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat într-o postare pe contul ei de Facebook că județul Alba este pe locul al doilea din țară ca nivel al întârzierilor la recalcularea pensiilor.  Aceasta a afirmat că există termene depășite de până la 6 luni, o concluzie pe care a tras-o după o videoconferință ținută cu toți directorii […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Adio Electroputere Craiova! Una dintre cele mai vechi fabrici din România îşi închide porţile după 70 de ani

Publicat

Electroputere Craiova, cândva simbol al industriei românești, îşi închide producţia din decembrie, după 70 de ani de activitate. Fabrica, patronată de investitori arabi, are pierderi de milioane de euro, iar în acest an uzina a avut un singur contract. Din 4 secţii câte avea înainte de privatizarea din 2007, Uzina Electroputere a mai rămas cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate