Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Şcoală evacuată şi pompier rănit. Scenariul exerciţiului ISU Alba într-un caz de inundaţii la Cugir şi breşă la barajul Canciu

Publicat

exercitiu cugir

exercitiu ISU Cugir_14 Mobilizare de forţe, şcoală evacuată şi pompier rănit grav. Au fost reperele unui exerciţiu amplu, desfăşurat joi, de către ISU Alba la Cugir. Este vorba de simularea unei situaţii de urgenţă în cazul unor posibile inundaţii pe Râul Mare şi breşă la Barajul de la Canciu.

Capacitatea de intervenţie a fost testată în trei situaţii.

În urma ploilor torenţiale, a fost depăşită cota de inundaţie pe Râul Mare, ca urmare a producerii de torenţi, a crescut nivelul în lacul de acumulare Canciu şi a ajuns la cota de pericol. Cantitățile însemnate de apă au dus la creșterea nivelului în lacul de acumulare Canciu, producând o breșă în corpul barajului. Apa deversată pune în pericol localitățile din aval, astfel că se impune avertizarea – alarmarea și evacuarea populației.

exercitiu ISU Cugir_17 Albia Râului Mare a fost blocată cu plutitori, în zona podului Roșu, iar pentru înlăturarea efectelor intervine personal de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir. Pe timpul, intervenției un servant din cadrul SVSU Cugir, a fost rănit grav și necesită intervenție medicală, iar pentru acordarea primului ajutor medical și transportarea la spital a intervenit echipajul SMURD Cugir.

Este atinsă cota de inundație pe Râul Mare și în zona Haltă CFR Cugir – Piața Europei, fiind nevoie de construirea unui dig de protecție din saci de nisip. În urma viiturii au fost inundate trei subsoluri de bloc din acea zonă. Pentru construirea digului de protecție și înlăturarea efectelor intervin echipaje ale ISU Alba – Detaşamentul de pompieri Alba Iulia şi Garda de intervenţie Sebeș, personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir și personal de la instituțiile implicate în gestionarea acestor situații de urgență.

exercitiu ISU Cugir_6 Tot în cadrul exercițiului a fost evacuată Școala Gimnazială”Iosif Pervain” Cugir. La această activitate au participat 152 de elevi şi cadre didactice. Obiectivele urmărite au fost cele legate de informarea și educarea preventivă a cadrelor didactice si a elevilor, pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unei inundații, transmite ISU Alba.

Tema simulării a fost „Exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente la construcții hidrotehnice – Barajul Canciu”.

În cadrul acestuia, a fost verificată concepţia de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, modul de organizare a cooperării între forţele participante, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu au participat şi subprefectul Cornel Murg, Horea Rotche – viceprimarul orașului Cugir şi reprezentanţi ai instituţilor implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de acest tip de risc.

sursa foto: ISU Alba Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax