Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Școala „Avram Iancu” din Unirea, premiată de Garda de Mediu în competiţia „Let`s be eco!”

avatar

Publicat

22664306_1705251772841190_1995761700_oȘcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea a fost premiată joi, 19 octombrie, în cadrul proiectului național „Let`s be eco!” lansat de Garda Națională de Mediu în colaborare cu „Let’s do it Romania”. Instituția a primit, astfel, 16 laptop-uri asigurate ca premiu de către Garda de Mediu.

Proiectul național „Let`s be eco!” lansat de Garda Națională de Mediu în colaborare cu „Let’s do it Romania” a oferit prilejul de a demonstra abilităţile şi hotărârea elevilor şi cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea. Deopotrivă, elevii și dascălii au învățat că aproape orice deșeu poate fi refolosit, că imaginația poate schimba lumea și obiectele și astfel poate fi salvată Planeta. Și cel mai important, că lucrul în echipă dezvoltă creativitatea, leagă prietenii și oferă reușite.

Din 716 școli din mediul rural s-au remarcat 33 de școli, doar 3 fiind din județul Alba. Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea a beneficiat, astfel, de cele 16 laptop-uri asigurate ca premiu de către Garda de Mediu.

„Ne-am bucurat ca o adevărată familie de reușita noastră, deoarece am dovedit tuturor cât de importantă e munca în echipă, dăruirea, descoperirea frumosului în lucruri mărunte, atenția acordată îngrijirii mediului, pentru prezent și viitor şi dezvoltării mediului rural din punct de vedere economic dar si uman, prin revitalizarea valorilor tradiţionale”, au transmis reprezentanții școlii.

Directorul instituției, Florina Moldovan, împreună cu reprezentantul Gărzii de Mediu, Popa Iacob şi reprezentantul ISJ Alba au punctat că într-o lume atât de tehnologizată în care resursele devin tot mai puține în care schimbările din mediul natural provoacă tot mai des fenomene atmosferice deosebite sunt binevenite proiecte și activități pe teme ecologice.

„Conștientizarea de către copii a impactului pe care îl au <deșeurile> asupra naturii și a faptului că își pot pune în valoare marele lor avantaj – imaginația fără limite – poate duce la transformări spectaculoase a ceea ce numim generic <gunoi> în ceva special și util. Educația ecologică este cheia conservării resurselor şi a ceea ce copiii iubesc cel mai mult: natura. Pentru că educația are o triplă componentă, familie – școală – comunitate, responsabilitatea pentru formarea generațiilor în spiritul respectului pentru ceea e Divinitatea ne-a oferit revine tuturor. Impactul cel mai mare îl are desigur școala. Iar <școala cea bună este cea în care şi profesorul învață>, spunea marele nostru istoric Nicolae Iorga. Noi dascălii acestei școli îi învățăm pe copii dar și alături de copii cât de important este să visezi, să te implici, să iubești ceea ce faci, să-ți depășești limitele și să lupți pentru ceea ce crezi”, au mai transmis reprezentanții școlii.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Concediul paternal ar putea să fie prelungit la 10 zile lucrătoare. Proiect legislativ, la Senat

avatar

Publicat

Concediul paternal ar putea să fie prelungit de la 5 zile cât este în prezent, la 7 zile sau chiar 10 zile lucrătoare, potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat.Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii concediului paternal nr.210/1999 a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 12 octombrie. În primele trei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia: Peste 3 milioane de lei pentru toalete ecologice. Primăria a lansat licitația pentru următorii patru ani

avatar

Publicat

Municipiul Alba Iulia pune la bătaie peste 3,1 milioane de lei pentru închirierea și întreținerea unor toalete ecologice, în următorii patru ani. Suma este fără TVA, dar, în urma licitației care va avea loc în 31 octombrie 2018, ar putea scădea, în cazul în care vor exista mai mulți ofertanți. Este vorba despre 57 de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: PSDragnea taie 226 de posturi didactice în județul Alba

avatar

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis că sub conducerea PSD-ALDE, problemele din educație s-au adâncit și mai mult. „În calitate de parlamentar PNL de Alba am atras atenția de nenumărate ori asupra modului total neprofesionit prin care Inspectoratul Școlar Județean înțelege să conducă destinele învățământului din Alba. Spun asta pentru că pe cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

METEO de WEEKEND în ALBA: Vremea se răceşte şi va ploua. Prognoza pentru perioada 19-21 octombrie

avatar

Publicat

Temperaturile mai scad cu câteva grade, în acest weekend, în judeţul Alba. Maximele vor fi de 19 grade, vineri şi coboară la 15 grade, duminică. La munte, pe timp de noaptea, vor fi temperaturi cu valori sub zero grade Celsius. De asemenea, sunt anunţate perioade cu ploi.Vă prezentăm condiţii meteo în localităţi din Alba, în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate