Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Se caută soluții pentru construirea unui nou spital, la Sebeș. Mai mulți consilieri locali s-au împotrivit proiectului

Publicat

În ședința Consiliului Local Sebeș de joi, consilierii PSD, alături de fostul viceprimar Adrian Bogdan, s-au împotrivit unui proiect pentru realizarea unui corp nou de spital, a transmis primarul Dorin Nistor.

În tot acest timp, Dorin Nistor s-a aflat la București, unde a avut o serie de întâlniri cu ministrul Dezvoltării și directorul Companiei Naționale de Investiții, pentru găsirea unor soluții în vederea realizării obiectivului. 

„În ședința publică a consiliului local de astăzi, 30 septembrie 2021, consilierii PSD alături de fostul viceprimar al municipiului, Adrian Bogdan, s-au împotrivit proiectului pentru realizarea unui corp nou de spital, la Sebeș.

În anul 2017, am demarat demersurile pentru realizarea documentațiilor tehnice necesare accesării unor finanțări nerambursabile pentru un obiectiv de investiții vital: un spital care să deservească municipiul Sebeș și cetățenii din zonele învecinate, o populație însumând aproximativ 60.000 locuitori.

Spitalul Municipal Sebeş, vechi de peste 100 de ani, are o structură de tip pavilionar, funcţionând în patru corpuri în incinta principală şi alte șapte corpuri exterioare amplasate în alte incinte.

Acest sistem necesită cheltuieli de întreţinere şi funcţionare foarte mari. În prezent, nu există un Centru de Primiri Urgenţe, ci doar o cameră de gardă, de cele mai multe ori este suprasolicitată, la care se prezintă circa 2.000 – 2.500 de cazuri în fiecare lună.

Prin proiectul propus spre realizare susținem edificarea unei construcții de formă dreptunghiulară, în suprafața desfășurată de 10.339 mp, cu dimensiunile în plan de cca 28 metri x 70 metri, cu regimul de înălțime demisol – parter – 4 etaje.

Suprafaţa de teren care poate fi pusă la dispoziție pentru realizarea construcţiei este de 1.510 mp, în incinta actualului spital, urmând a funcționa ca o extensie a corpului de clădire principal, acesta completând practic lipsurile existente în prezent și aducând soluții necesare actului medical.

Valoarea totală estimată este de aproximativ 300.000.000 lei, singura soluție posibilă pentru realizarea acestui obiectiv fiind atragerea unei finanțări nerambursabile.

În acest scop, cu sprijinul parlamentarului Florin Roman, în cursul zilei de joi, 30 septembrie, am avut o serie de întâlniri cu ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, domnul Cseke Attila, și cu directorul Companiei Naționale de Investiții, doamna Manuela Irina Pătrășcoiu, concluziile fiind încurajatoare pentru Municipiul Sebeș.

Păcat că forțele politice locale nu înțeleg să se alinieze acestor demersuri susținând importanța acestui proiect pentru comunitate”, a transmis primarul Dorin Nistor, într-o postare pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax